24 Mart 2012 Cumartesi


 VALİ ALİM BARUT ÇAMARDI’ DA SORUNLARI  DİNLEDİ            
      Vali Âlim BARUT beraberinde İl Genel Meclis Başkanı , İl Genel Sekreteri ve beraberindekilerle Çamardı  İlçesine geldi. İlçe Kaymakamı , Belediye Başkanları , Jandarma Komutanı , Emniyet Amiri  Daire amairleri ve Köy Muhtarları ile bir araya geldi

Çamardı İlçe Kaymakamlığı önünde ziyaret heyetini Çamardı Kaymakamı Mehmet F. DÖNMEZ,  köy muhtarları ve ilçe protokol mensupları karşıladı.
    Karşılamanın ardından Vali Âlim BARUT, İlçe Kaymakam M.DÖNMEZ ' e nezaket ziyaretinde bulundu. ziyaretin ardından Vali BARUT ve beraberindekiler Çamardı YİBO ' nun toplantı salonuna geçtiler. Burada, İlçe ve belde belediye başkanları ve köy muhtarları ile görüşmelere geçildi. 
                               

Vali Barut toplantının kapanışında köylerdeki katı atıklar konusunda ve kaçak yapılaşma konusuna değinerek; “Köylerimizde katı atık sorunlarını gidermek için çalışma başlattık. Bununla ilgili neler yapabiliriz. Bunu düşünüyoruz. Etüt ediyoruz. Bu konu hakkında yakında bazı gelişmeler kaydedebiliriz. Bunları da yine sizinle paylaşırız.
    Talepleriniz ilgili arkadaşlarımızca not edildi. Hepsine bakılacak ve imkânlar dâhilinde talepleriniz gerek Özel İdare gerekse Köylere Hizmet Götürme Birliği aracılığıyla karşılanmaya çalışacaktır.
    Ülkemiz deprem bölgesi. Son günlerin revaçta sloganı; ‘Deprem öldürmez, bina öldürür.’ Marmara’da oldu. Van’da oldu. Bizde olmayacak diye bir durum söz konusu değil.
    İmar Kanununda değişikler yapıldı. Bu konuda ilgili şube müdürü sizi bilgilendirdi. Yapacağınız işlemleri kanunlara riayet ederek yapınız. Biz sizlere her zaman yardımcıyız. İl Özel İdaresine gelip de bir konuda destek istediğinizde bugün git yarın gel gibi bir yaklaşımla karşılaşmazsınız.
    Kaçak yapı demek depreme dayanıksız yapı demek. İçten geçtikten sonra dizimize vurmanın bir manası yok. Kaçak yapılaşmaya müsaade etmeyiniz. Uygulanacak prosedür konusunda il özel idare ile bağınızı koparmayınız” diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder