10 Mart 2012 Cumartesi

Aç Kalan Yaban Keçilerini, Köpeklerden Köylüler Kurtardı

DEMİRKAZIK' TA Kİ DAĞ KEÇİLERİ ZOR DURUMDA
 KAR YAĞIŞININ HALA DEVAM ETMESİ VE AŞIRI SOĞUKLAR SEBEBİ İLE DAĞ KEÇİLERİ HAYATTA KALABİLME MÜCADELESİ VERİYOR. YETKİLİLERİN CEMRE DÜŞTÜ AÇ KALMAZ DİYE DÜŞÜNÜP , YİYECEK ATMADIKLARI SÖYLENİYOR.

Çamardı İlçesi'ndeki Aladağlar Milli Parkı'nda koruma altında bulunan 2 yaban keçisi, aç kalınca Demirkazık Köyü'ne indi. 3 köpeğin saldırmak istediği yaban keçilerini köylüler kurtardı.

Türkiye'ye etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava, 3 metreyi bulan karla kaplı dağlardaki yaban hayatı da olumsuz yönde etkiledi. Aladağlar Milli Parkı sınırlarında zor koşullarda yaşam savaşı veren 2 yaban keçisi aç kalınca, karla kaplı bölgeden Demirkazık Köyü'ne indi. Yiyecek bulmak için köye inen yaban keçilerini gören 3 köpek, hayvanlara saldırmak istedi. Bu sırada bölgede bulunan Demirkazık Köyü muhtarı Mehmet Karamık ile Şerafettin Okçu, köpeklerin keçilere saldıracağını fark ederek müdahale etti. Köpekler güçlükle uzaklaştırılırken durum Aladağlar Milli Park yetkililerine de bildirildi.

KÖPEKLER DAHA ÖNCE 2 KEÇİYİ PARÇALAMIŞ

Köy muhtarı Mehmet Karamık, daha önce de aç kalıp Demirkazık Köyü'ne inen 2 keçinin köpekler tarafından parçalandığını söyledi. Yaban keçilerinin bölgenin sembolü olduğunu belirten Karamık, bu hayvanların doğal yaşam alanlarında ağır kış şartlarında aç kaldığını, bu konuda yetkililerin daha duyarlı olması gerektiğini kaydetti. Karamık, köylüler olarak zaman zaman bölgeye yiyecek götürdüklerini sözlerine ekledi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder