İl Müdürlüğü gıda denetim
ekipleri ramazan ayı dolayısıyla gıda üretim, satış ve
toplu tüketim yerlerindeki denetimlerini artırdı.
İl Müdürü Nizamettin Bilhan
konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, ramazan ayı öncesi gıda
denetimleriyle ilgili çalışmalara hız verdiklerini belirtti. Bilhan
açıklamasında, özellikle toplu iftarların yapıldığı yerler ve buralara
yemek sağlayan şirketler, fırınlar, lokantalar, sahurda açık bulanan
yerler ile et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, tatlı ve pastacılık
ürünleri, şekerleme üretimi yapan yerlerdeki
resmi kontrollerini titizlikle sürdüreceklerini söyleyerek
tüketicilerin ambalajsız, açıkta satılan, üreticisi ve markası belli
olmayan, üretim izni bulunmayan firmalara ait ürünleri satın almamalarını,
ürünlerin son tüketim tarihleri ile
ambalajlarının sağlam olup olmadığını kontrol etmelerini ve
satın alınan gıdalarla ilgili ihbar ve şikayetlerini "174 Alo Gıda
Hattı"na ya da en yakın İl/İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine
yapmalarını istedi. |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder