11 Temmuz 2012 Çarşamba


Ulukışla Bolkar Dağları Mecliste…

Bolkar dağlarına yatırım şart

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Niğde’nin, Ulukışla İlçesi, Darboğaz bölgesine uzanan Bolkar Dağları’na neden yatırım yapılmadığını soru önergesi vererek parlamento gündemine taşıdı.
Şafak, Ulukışla ilçesinin tek kurtuluşunun, Bolkar Dağları’na yatırım yapılmasının şart olduğunun altını çizerek sözlerine şöyle devam etti: “Bolkar Dağları’na, her yıl ülkemizden ve dünyanın çeşitli yerlerinden çok sayıda yerli ve yabancı turist, dağ tırmanışı, yürüyüşü ve tur kayağı için gelmektedirler. Bolkar Dağları hem kış turizmi hem de dağ yürüyüşü ve tırmanışları için dağcılık sporunu sevenlere olağanüstü çekici ve ilginç olanaklar sunmaktadır. Ayrıca yürüyüş ve kış sporları açısından oldukça cazip bir bölgedir. . Bu bölgeye yatırım yapılması halinde Bolkar Dağları, en az 2000 kişiye iş istihdamı sağlayacaktır. Bu da demek oluyor ki, en az 2000 kişi Bolkar Dağları’ndan ekmek yiyecektir. Ekmek kapısı olacak Bolkar Dağlarına, acilen hükümetin yatırım yapması gereklidir. Ayrıca yatırımı sadece ekonomik yönden değil, sosyal yönden de ele almak gerekir. Bolkar dağlarına yatırım, turistlerin kültürümüzü tanımasına ve kültürler arası köprü kurulmasına neden olacaktır. Niğde ilimizin, ulusal ve uluslararası tanıtımına katkıda bulunacaktır” dedi.
Bolkar Dağlarına teleferik

CHP Milletvekili Şafak, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın cevaplaması için 5 sorudan oluşan soru önergesi ile ilgili şu açıklamalarda bulundu.
Şafak, “Bolkar Dağları, en yüksek noktası 3.524 metre rakımlı, tektonik bir dağ sırasıdır. Darboğaz, Maden ve Porsuk köyleri sınırları içinde yer alan Medetsiz Zirvesi, ismini aldığı güney yamacındaki kayalıkları ile güzel bir manzaraya sâhiptir. Dağlar üzerinde birçok yayla yer alır. Kamp yeri için, dağın son düzlüğü veya Koyunaşağı geçidi idealdir. Bolkar Dağları, 11 Km.'yi bulan doğal pisti ile tur kayağına uygun bir zemini vardır. Kış turizmine elverişli bir alt yapısı bulunan bu dağ,  hükümet tarafından görmezden gelinmektedir. Bolkar Dağları’nda, Uluslararası Yarışların Düzenlenmesi için gerekli tüm şartlar mevcuttur, ama hükümet bu dağların tanıtımı için hiçbir şey yapmamaktadır. Yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmek için bu dağlara bir teleferik yapılabilir. Zaten uygun ortamda bulunmaktadır” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder