7 Temmuz 2012 Cumartesi



DİYANET İŞLERİ BAŞKANI PROF.DR. MEHMET GÖRMEZ NİĞDE’DEYDİ
Niğde Üniversitesi merkez yerleşkesinde yapımı tamamlanan Caminin açılışını yapmak üzere  ilimize gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Mehmet GÖRMEZ , ilk olarak  Niğde Valisi Âlim BARUT’u makamında ziyaret etti. Ziyarette Vali Barut, Niğde’nin tarihi ve kültürel özellikleri hakkında bilgi verdi. Niğde’nin 8000 yıllık geçmişe sahip bir Anadolu kenti olduğunu ve son dönemde özellikle de ulaşım kolaylığı ile gelişmişliğinin arttığını ifade eden Barut Diyanet’in ildeki çalışmaları hakkında da bilgiler verdi. Prof. Dr. GÖRMEZ’in şeref defterini imzalamasının ardından Vali Âlim BARUT tarafından  Diyanet İşleri Başkanı Görmez' e çini işlemeli tabak ve el dokuması seccade, Görmez de Vali Barut'a 5 ciltlik Kur'an-ı Kerim Meali ve Tefsiri hediye etti.Niğde’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren GÖRMEZ  "Milletimizle birlikte bütün üniversitelerimizin kampüslerine camiler inşa ediyoruz ve diyoruz ki Türkiye’de hiçbir üniversite mabetsiz olmasın" şeklinde konuştu.

Sonrasında Niğde Belediye Başkanı Faruk AKDOĞAN’ ı ziyaret eden GÖRMEZ, buradan Niğde Üniversitesi’ne hareket etti ve Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan GÖRÜR ile görüştü.

Sonrasında Üniversite Camii’nin açılış törenine geçildi. Açılışa Niğde Valisi Âlim Barut, Niğde Milletvekilleri  Ömer SELVİ, Doğan ŞAFAK, Niğde Belediye Başkanı FARUK AKDOĞAN, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan GÖRÜR,İl Genel Meclisi Başkanı Erdal KOÇYİĞİT, kurum amirleri, daire müdürleri ile üniversite öğretim görevlileri, cami yapımına katkıda bulunan iş adamları,  vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder