13 Kasım 2012 Salı


 İL GENEL MECLİS ÜYESİ ÜNAL  PINAR, ÇAMARDI EKSPRES GAZETESİNE AÇIKLAMALARDA BULUNDU

ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANI EROĞLU’DAN NİĞDE’YE 177 MİLYON TL’LİK YATIRIM MÜJDESİ...

   İL GENEL MECLİS ÜYESİ ÜNAL  PINAR, ÇAMARDI EKSPRES GAZETESİNE ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANI PROF DR. VEYSEL EROĞLU'NUN NİĞDE ZİYARETİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU
 
      Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2012-2013 yıllarını Niğde' de Yatırımlarda hamle yılları ilan etti. Toplam 177 milyon TL lik yatırım müjdesi verdi.

                             Çamardı İlçesi ilgili verilen müjdeleri Ünal PINAR şu şekilde açıkladı:
   “1-ÖREN  GÖLETİ ve SULAMASI =İlk proje ve zemin etüdü çalışmaları Niğde İl Özel idaresince yapılan daha sonra daha büyük ve  çabuk yapılması için 1000  günde 1000 gölet projesi kapsamında D.S.İ devredilen bir gölettir. Bugüne kadar yapılan girişimler sonucu sulama sahasının  artması ile ilgili ciddi ilerleme sağlandı. En son Sayın Bakanımızla yapılan birebir görüşme sonucu Su,  havza ve arazi  yönünden sıkıntı olmadığı anlatılarak yapılabilecek en büyük göletin  sözü alındı. Yaklaşık 20.000 dönümlük bir Arazi sulaması düşünülmektedir. Planlama ve proje çalışmaları devam etmekte olup 2013 yılında inşaat ihalesi yapılacaktır.
     2-BADEMDERE  (BULANIK)  GÖLETİ ve SULAMASI = İlk çalışmaları Niğde İl Özel İdaresince yapılan daha sonra D.S.İ ye aktarılan göletin planlama ve proje çalışmaları devam etmekte olup 2013 yılında inşaat ihalesi yapılacaktır. Yaklaşık 1000 1500 dönüm arazi sulanması planlanmaktadır.
     3-Niğde genelinde 26.000 dekar alanda ağaçlandırılma ve rehabilitasyon ,1000 dekar alanda bal ormanı kurulacak 100  dekar ceviz 200 dekar badem ağaçklandırılması yapılacağından, İlçemizin en iyi şekilde faydalanabilmesi için gerekli girişimler devam edecektir.
   4-Aladağlar Milli parkı'nın Çamardı sınırlarında kalan bölümü tekrar düzenlenerek , çehresi değiştirilecektir. Eko turizm geliştirilerek ziyaretçi sayısı artırılacaktır .
   5-Çamardı İlçe Merkezi ,Burç Beldesi ve Celaller köyü taşkından koruma işleri planlama aşamasında.”
  Diye belirterek, başta  Bakan EROĞLU’ na  olmak üzere Emeği geçen herkese teşekkür etti.
                 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder