13 Kasım 2012 Salı


Temiz Bir Niğde İçin Lütfen Kirletmeyelim

Niğde caddelerinde atık ve çöpleri temizlemek ve toplumun farkındalığını artırmak için üniversiteli öğrencilerinin oluşturduğu Toplum Gönüllüleri grubunun da katılımı ile temizlik kampanyası gerçekleştirildi.

Niğde’de yaşayan tüm insanların bu konuya olan duyarlılığını artırmak isteyen Niğde Belediyesi, başlatmış olduğu “Lütfen Kirletmeyelim” kampanyasında üniversite öğrencilerinin oluşturduğu toplum gönüllüleri grubunun da katılımı ile caddelerde çöp toplanarak temizlik uyarsı verildi. Toplum gönüllülerinin de desteklediği kampanya ile halkın bu konuda bilinçlenmesi ve konuya olan duyarlılığının artmasını hedefleniyor.

Toplum Gönüllüleri tarafından dağıtılan broşürde, “Çevre kirliliği konusunda aileden, eğitimcilere, yerel yönetimden vatandaşlara kadar toplumun her kesiminden ve her yaştan insana çok büyük sorumluluklar ve görevler düşmektedir. Geleceğini düşünen herkes çevreyi temiz tutmalı ve korumalıdır. Çevreyi temiz tutmanın yolu, bireysel sorumluluktur duygusundan, çevre bilincinin oluşmasından, oluşturulmasından geçer” bilgilerine yer verildi.

Çevre Temizliği, atık sorunuyla ilgili dayanışmanın büyük değişiklikler getirebileceğinin farkına varmak ve beraberlik duygusu oluşturmak için büyük bir önem taşıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder