15 Kasım 2012 Perşembe


Ömer Selvi’nin Muharrem Ayı Mesajı

     Ömer Selvi, Muharrem ayı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Muharrem ayının inancımızda, kültürümüzde ve tarihimizde çok önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Selvi, mesajında şu ifadeleri kullandı:
     “Kerbela’da şehit edilen Hz. Peygamberimizin sevgili torunu Hz. Hüseyin’in uğramış olduğu haksızlık ve zulüm, yine Hz. Hüseyin ve arkadaşlarının  adalet adına  gözlerini kırpmadan feda ettikleri canları millet olarak hepimizin ortak acısı ve ortak hüznü olmuştur. Muharrem ayı bizlere hüznü ve matemi anlattığı kadar, adaleti, hak ve hakikatı da anlatır.
      Muharrem ayı içerisinde yaşattığımız aşure geleneğimiz paylaşmanın, paylaştıkça bereketlenen nimetlerimizin simgesi oluşmuştur. Aşurede bir araya getirilen nimetler nasıl ortak bir tat sağlıyorsa biz de millet olarak birbirimizi sevgi ve muhabbetle kucaklayarak bu tadı devam ettirmeliyiz.
      Bu vesile ile Rahmeti ve bereketi bol olan bu Mübarek aya girmiş olmanın mutluluğu ile başta Niğdeli hemşehrilerim olmak üzere, tüm milletimizin ve topyekün İslam Aleminin hicri yılbaşını tebrik eder, hayırlar getirmesini Yüce Mevla’dan niyaz ederim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder