4 Kasım 2012 Pazar


Niğde Büyük Bir Medeniyet Merkezİ


BAŞBAKAN YARDIMCISI BEKİR BOZDAĞ; “Niğde Büyük Bir Medeniyet Merkezi”

      Niğdeliler Ankara’da buluştu. Başkentte düzenlenen “2. Niğde Günleri”nin etkinliklerine Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın da katıldığı görkemli açılış töreniyle start aldı.
        Açılış törenine, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Niğde Valisi Âlim Barut, Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu, Ömer Selvi ve Doğan Şafak, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Niğde Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Niğde İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit, Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar Ecemiş, Niğde OSB Başkanı Şevket Katırcıoğlu, İl Genel Meclis Üyeleri, İlçe ve Belde Belediye Başkanları ve davetlilerin yanı sıra çok sayıda Niğdeli katıldı.
       Niğde’nin kendine has kültürünü oluşturduğuna ve bu kültür üzerinden medeniyetler kurmuş bir şehir olduğuna dikkat çeken Niğde Valisi Âlim Barut; “Niğde’nin güzelliklerini sadece ana başlıklarıyla saymaya bile burada çok vaktimizi alır” dedi.
     Vali Âlim Barut; “Niğde’yi özetle anlatmak istersek, İlimiz gerçekten bir tarih ve kültür şehri, medeniyetleri yaşatan bir şehirdir. Biz bu güzellikleri paylaşmak istiyoruz. Belki kır memleketi ama günümüzde elma bahçeleriyle dünyaya örnek olacak şekildedir Niğde” diye konuştu.

Niğde Günlerinin açılış töreninde konuşan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’da, Niğde’nin tarih, kültür ve medeniyetlerin ana merkezlerinden bir tanesi olduğunu belirterek; “Niğde büyük bir Medeniyet Merkezi. Dolayısıyla tanıtılması ve bilinmesi elbette çok önemlidir” şeklinde konuştu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder