22 Kasım 2012 Perşembe

MAHALLİ İDARELERDE MESLEKİ EĞİTİM PROJESİ
PLAKET TÖRENİ

Avrupa Birliği Projelerinden kısa adı (MİMA) Mahalli İdarelerde Mesleki Eğitim Projesi toplantısına katılanlara Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda Vali Âlim Barut başkanlığında plaket töreni düzenlendi.
Törene Vali Âlim Barut’un yanı sıra Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Vali Yardımcısı Hacı İbrahim Türkoğlu, Niğde Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Şener, Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar Ecemiş, Niğde Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Başkanı Fahri Eker, İlçe Kaymakamları, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, Kamu Kurumu İl Müdürleri ve proje kapsamında diğer davetliler katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Niğde Halıcılık, El Sanatlarını Geliştirme ve Yayma Birliği Müdürü Bilgehan Harmanşah konu ile ilgili şunları söyledi; “Projemiz hareketlilik projesi idi. Projemizde 18 kişi Almanya 18 kişi Letonya olmak üzere iki hareketlilik gerçekleştirildi. Almanya ve Letonya da mesleki eğitim kurumları, yerel idareler ziyaret edildi.”
Niğde Valisi Âlim Barut’da yaptığı konuşmasında şunları kaydetti; “Avrupa Birliği Katma Protokolünün 49. senesindeyiz. Seneye 50. yılı dolduracağız. Bizde çok sabırlı bir aşığız. Türkiye Cumhuriyetinin tüm kurumlarında olduğu gibi, İlimize de yansıyor. Arkadaşlarımızın ne kadar istekli, ne kadar arzulu oldukları belli. Tabiî ki bundan sonrada Avrupa Birliğine ilişkin uyum çalışmalarında Vilayetimize düşenleri biz yapacağız. Bu toplantımızın asıl amacı bu programlar sonrasında verilecek sertifikalardır. Bu projeleri hazırlayan, yürüten, katılan tüm arkadaşlarıma huzurunuzda teşekkür ediyorum. İlimiz için, Memleketimiz için, Avrupa için hayırlı olmasını diyorum” dedi.
Programın devamında katılımcılara Vali Âlim Barut ve Belediye Başkanı Faruk Akdoğan plaket verdiler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder