23 Kasım 2012 Cuma



  MİLLETVEKİLİ ÖMER SELVİ
24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir basın açıklaması yayınlayan AK Parti Niğde Milletvekili Ömer Selvi, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

     “Geçmişte olduğu gibi bugün de insan yaşantısı için en çok gereksinim duyulan işlevlerden biri hiç kuşkusuz eğitim-öğretimdir. İnsanoğlunun yeryüzüne geldiği günden bugüne edinilen tüm bilgi ve tecrübeler sistemli bir şekilde bir sonraki nesile aktarılmış ve öğretilmiştir. Söz konusu edilen sistemli eğitimin Hz Adem’ le başladığı aşikardır; dolayısıyla eğitimin kaynağı ve ilk öğretmenlerimiz Hz. Adem ve Hz Havva annemizi rahmet ve dua ile anarak bu kutlu günde tüm öğretmenlerimize genç nesiller yetiştirmekteki gayelerinde başarılar diliyorum.
      Eğitimin temeli geçmişte olduğu gibi bugün de öğretmenlerimizdir. İnsanları en büyük felaket olan cehaletten kurtarıp, onlara gerçeği anlatanlar her çağda öğretmenlerimiz olmuştur. Üzerinde yaşadığımız ve fedakar atalarımızın kanlarıyla sulanmış bu vatanı sevmeyi, ona hizmet etmeyi her türlü saygıyı hak eden öğretmenlerimiz aşılamıştır bize. Dolayısıyla öğretmen, karşılıksız vermeyi bilen yüce bir varlıktır. Bize düşen görev, öğretmenin bu çabalarına daha çok yardımcı olmaktır.
      Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’: “Muallimler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır”  diyerek aslında öğretmenlik mesleğinin muhtevasını ve mevcudiyetinin ne kadar büyük bir önem taşıdığını öz bir ifadeyle bize aktarmıştır.
     Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 100. Yıl dönümüne atfen ilan edilen bu kutlu gün vesilesi vefat etmiş tüm öğretmenlerimizi saygı ve minnetle anıyor görevlerine devam eden ve yeni başlayacak olan öğretmenlerimize de meslek hayatlarında başarılar diliyorum.” 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder