8 Kasım 2012 Perşembe


ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANI EROĞLU’DAN NİĞDE’YE 26 MÜJDE
Bir dizi inceleme ve açılış için Niğde’ye gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile beraberinde Bakanlık Genel Müdürleri ve Daire Başkanlarından oluşan heyet Valilik binası önünde karşılandı. Karşılamada Niğde Valisi Âlim Barut’un yanı sıra, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Ufuk Nayır, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Cumhuriyet Başsavcısı Hayrettin Akçıl, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları ve Belediye Başkanları, Kurum ve Kuruluş Müdürleri ve siyasi parti temsilcileri bulundu. 
Makam ziyaretinde Vali Barut, Bakan Eroğlu’na Niğde ile ilgili brifing verdi
Bakan Eroğlu’da yaptığı konuşmada: “Bugün bu güzel şehirde, yiğit insanlar diyarı Niğde’de bulunmaktan dolayı duyduğum memnuniyeti belirtmek isterim. Hakikaten Niğde’ye her gelişimde ayrı bir heyecan duyuyorum. Özellikle buraya gelirken elimiz boş gelemezdik. 2012-2013 yıllarını Niğde’de bakanlığımız açısından yatırımlarda hamle yılları olarak görüyoruz. Bugün 26 tane büyük müjde ile geldik ve bunların toplam maliyeti de 177 milyon TL tutarındadır. Buradaki Vatandaşlarımızın %40’ı tarım, ziraat ve meyvecilikle iştigal ediyor.  Dolayısıyla burada sulama, barajlar, göletler, sulama sistemleri çok önemli. DSİ’nin burada bu anlamda çok önemli çalışmaları mevcuttur ve devam etmektedir.
Ayrıca çiftçimizin hava durumunu görebilmesi için Çamardı’ ya meteoroloji ölçüm istasyonu kurduk ve gelen talepler üzerine 2013 yılında üç tane daha otomatik meteoroloji ölçüm istasyonu kuracağız. Türkiye’nin her yerinden Niğde’nin merkez ve ilçelerinden hava durumunu öğreneceksiniz”dedi. 
Bakan Eroğlu’nun konuşmasının ardından Niğde Valisi Âlim Barut tarafından kendisine Niğde’yi tanıtan çini tabak hediye edildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder