11 Haziran 2014 Çarşamba

BOR İLÇESİ KÜLTÜR EVİ AÇILDI

Bor ilçesinde 1834’lü yıllara ait tarihi yapı Kültür Bakanlığı tarafından yapılan restore çalışmalarının ardından Kültür evi olarak hizmete açıldı.
Kültür Evi açılış törenine Niğde Valisi Necmeddin Kılıç’ın yanı sıra, Bor Kaymakamı Abdullah Küçük, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Bor Garnizon Komutanı Albay Fatih Dağlı, Bor İlçe Emniyet Müdürü Hayri Şahin, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Öncel Koç, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Akaycan ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Niğde Valisi Necmeddin Kılıç törende yaptığı konuşmada; “Değerli Borlular öyle bir coğrafyada yaşıyorsunuz ki şu binalar şu dağlar taşlar dile gelse size 3.000 yıllık tarihten bahsedecekler. Size bir dönem dünyanın merkezi olan dünya uygarlığının beşiği olan bir coğrafyadan bahsedecekler. Niğde ve Bor Kapadokya'nın kapısıydı bir aralar. Daha sonrada medeniyetimizin beşiğiydi. Sanatçılar, devlet adamları yetiştirdi bu şehir. Gerçekten Bor'dan yetişen devlet adamlarını alt alta getirip saymak istesek sayfalar tutuyor. Bor müstakilen bir şehirdir. Kendine has şehir kültürü vardır. Ben Anadolu coğrafyasının çok değişik yerlerinde çalıştım. Bor kendi şahsına kendine özgü kendine has kültürü olan bir ilçemiz. Bilindiği üzere kentler sadece sokaklardan caddelerden ibaret değildir. Kentleri kent yapan kendi kültürleridir. Bor'da da böyle bir kültür var. Çok az belde de olan bir kültür var Bor'da. Bu merkezin Bor'a ve Bor'un gelecek kuşaklarına aktarmak zorunda olduğumuz kültürüne hizmet etmesini temenni ediyorum. Bu vesileyle emeği geçen herkese teşekkür ediyorum' dedi.
Konuşmaların ardından açılışı gerçekleşen Kültür evinde Borlu ev hanımları tarafından yapılan el sanatları sergisi ve yine Borlu olan devlet adamı, sanatçı, bilim adamı ve önemli şahsiyetlerin fotoğrafların yer aldığı fotoğraf sergisi gezildi.
Törenin ardından vatandaşlarla bir araya gelen Vali Kılıç, vatandaşların sorunlarını, istek ve taleplerini dinledi.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder