18 Haziran 2014 Çarşamba

    KAPANAN BELEDİYELERİN ALTYAPI EKSİKLERİ TAMAMLANACAK

        İl Genel Meclis Başkanı Mahmut PEŞİN, 6360 Sayılı Kanunla belediye statüsü sona eren 23 köy hakkında açıklamada bulundu. Başkan Peşin açıklamasının ilk bölümünde kapanan belediyelerin sayısı hakkında bilgi verirken, açıklamasının devamında borç bilgileri ve altyapı durumu hakkında konulara değindi. Başkan Peşin kapanan belediyelerin altyapı hizmetleri açısından diğer köylerle arasında bir fark olmaması gerektiğini dile getirerek, Niğde İl Özel İdaresi'nin bu farkı kapatmaya yönelik çalışma programı içerisinde olduğunu kaydetti. Başkan PEŞİN açıklaması çerçevesinde şu hususlara yerdi;
 25 Milyon Borç Devraldık

        "6360 Sayılı Yasa kapsamında, İlimizde nüfusu 2000'in altında olan 23 adet Belediyenin tüzel kişiliği 30 Mart 2014 tarihinde sona ererek köye dönüşmüştür. Köye dönüşen bu belediyelerin her türlü hak, alacak ve borçları anılan kanun gereğince idaremize devredilmiştir. Bu kapsamda tüzel kişiliği sona eren 23 adet belediyenin toplamda 25.000.000 TL borcu idaremize devredilmiştir.
        Personelin Maaşı Özel İdareden
         Ayrıca, kapanan belediyelerden 80 adet işçi 65 adet memur olmak üzere toplam 145 adet personel idaremize devredilmiştir. Devredilen bu personellerin her türlü maaş ve özlük hakları idaremiz tarafından karşılanmakta olup personele yapılan ödemeler büyük bir yekûn teşkil etmektedir.
Bütçe Dengemizi Sıkıntıya Sokmamalıyız  ,Kanalizasyon Altyapısı Yetersiz ,
        13 Köye İçme Suyu ,157 km Asfalt Kaplamaya İhtiyaç Var   ,  Ciddi Miktarda Kaynak İhtiyacımız Var ,    Devredilen Araçlardan 83'ü Hurdaya Ayrıldı , Taşınmazları Satarak Yatırıma Dönüştüreceğiz.." dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder