RAMAZAN İÇİN FIRINCILARA UYARI
İl Gıda Tarım ve
Hayvancılık Müdürlüğü tarafından il genelinde faaliyet gösteren fırıncılara
yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda Ramazan ayında
denetimlerin artırılacağı vurgulanarak, fırıncılara “Gıda Mevzuatına uyun” uyarısı yapıldı.
İl Müdürü Türkmen,
Ramazan ayının yaklaşması nedeni ile başta ekmek fırınları ve pastaneler olmak
üzere; et ve et mamulleri, hayvansal gıdalar, hurma, bayram şekerleri olmak
üzere vatandaşların ramazan ayında yoğun olarak tükettiği gıdalara yönelik
denetimleri de artıracaklarını belirterek, bazı denetimlere kendisinin de
katılacağını belirtti.
Toplantıda ayrıca,
Gıda Kontrol Görevlisi Mühendis Özlem Demiraslan ve Ece tarafından gıda
mevzuatı açısından işyerinde uyulması gereken asgari teknik ve hijyenik şartlar
ile tebliğ hükümlerine uygun ekmek üretimi, katkı maddeleri, çalışan personel
hijyeni ve kıyafeti, ekmek ambalajlanması, etiketlenmesi, dağıtımı ve satışı
ile hijyen konularında bilgilendirmeler yapıldı. Toplantı daha sonra fırıncıların
soruları cevaplandırılarak sona erdi.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder