RAMAZAN İÇİN FIRINCILARA UYARI
İl Gıda Tarım ve
Hayvancılık Müdürlüğü tarafından il genelinde faaliyet gösteren fırıncılara
yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda Ramazan ayında
denetimlerin artırılacağı vurgulanarak, fırıncılara Gıda Mevzuatına uyun uyarısı yapıldı.
Yarın başlayacak olan
Ramazan ayı nedeniyle Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliğine uyum
konularında fırıncılarla bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantının açılış
konuşmasını yapan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Türkmen, ekmeğin
toplumun en temel gıda maddesi olduğunu hatırlatarak, Üretimden tüketime kadar tüm aşamalarda
faaliyet gösteren gıda işletmecilerinin gıda mevzuatına uyum konusunda azami
dikkat ve gayret göstermesi geriyor. Gıda güvenliği açısından ambalajsız
ekmeklere eldivensiz dokunulmaması gerekiyor. Özellikle yaz aylarında artan
sıcaklık ve toz nedeni ile risk oranı daha da yükseldiğinden bu ekmeklerin
kapalı kasalarda ve araçlarda nakledilmesi, market içindeki dolaplarda
satılması ve müşterinin el değmemesi için; satıcıların dolaplarda gıdaya uygun
eldiven ile ekmek satışı yapılmasının yasal zorunluluk. Fırıncılarımızdan
birbirleriyle fiyatta değil kalitede rekabet etmelerini ve kendilerinden
kaynaklanan ekmek israfının önüne geçmelerini istiyoruz diyerek uyarılarda bulundu.
İl Müdürü Türkmen,
Ramazan ayının yaklaşması nedeni ile başta ekmek fırınları ve pastaneler olmak
üzere; et ve et mamulleri, hayvansal gıdalar, hurma, bayram şekerleri olmak
üzere vatandaşların ramazan ayında yoğun olarak tükettiği gıdalara yönelik
denetimleri de artıracaklarını belirterek, bazı denetimlere kendisinin de
katılacağını belirtti.
Toplantıda ayrıca,
Gıda Kontrol Görevlisi Mühendis Özlem Demiraslan ve Ece tarafından gıda
mevzuatı açısından işyerinde uyulması gereken asgari teknik ve hijyenik şartlar
ile tebliğ hükümlerine uygun ekmek üretimi, katkı maddeleri, çalışan personel
hijyeni ve kıyafeti, ekmek ambalajlanması, etiketlenmesi, dağıtımı ve satışı
ile hijyen konularında bilgilendirmeler yapıldı. Toplantı daha sonra fırıncıların
soruları cevaplandırılarak sona erdi.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder