9 Haziran 2014 Pazartesi

STRATEJİK PLAN HAZIRLAMA EĞİTİM SEMİNERİ SERTİFİKA TÖRENİ YAPILDI
Niğde İli Kurumlar Stratejik Planlama Eğitim kursuna katılan katılımcılara sertifikaları verildi.
15-17 Aralık ve 22-24 Aralık 2013 tarihlerinde 30 kurumdan 59 kişinin katılımı ile başlayan Niğde İli Kurumlar Stratejik Planlama Eğitimi sonrasında Kurumlar 2015-2019 yılları arasını kapsayan Stratejik Planlarını yapmaya başladılar. Yapılan çalışmalar neticesinde tüm kamu kurumları mevcut durum analizlerini tamamlamış stratejik amaç belirleme noktasına ulaşılmıştır.       
Kültür merkezinde düzenlenen sertifika töreninde konuşan Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Türkiye'de ilk kez Niğde'de stratejik kalkınma planı çalışmaları yapıldığını söyledi. Türkiye'nin planlı kalkınma kavramıyla 1960 yılında tanıştığını belirten Vali Kılıç, 2000 yılında ise Avrupa Birliği (AB) ile yapılan uyum çalışmaları sonucunda AB müktesabatının Türk İdari sistemine uyarlanması kapsamında mevzuatta değişiklikler yapıldığını ifade etti.
2006 yılında çıkan 5018 sayılı kanunla birlikte Bakanlıkların Stratejik Plan yapmaları esasını benimsendiğinin altını çizen Kılıç;  "Türkiye'de kanun çıkmasından yaklaşık 5 yıl sonra bakanlıklar kendi stratejik planlarını yapmaya başladılar. Türkiye'de il sistemi devletimizin önemli bir yönetim ayağıdır ve bu bağlamda Bakanlıklar ve genel müdürlüklerce yapılan stratejik planların bir ayağının da illerde oluşturulması düşünülmüştür. Kalkınma Bakanlığındaki arkadaşlarımızla konuşurken stratejik planlamayı Niğde’de uygulamaya karar verdik. İlimizde 22 Ocak 2014 tarihinde alınan kararla stratejik planlama çalışmaları başladı. Şuan bizim yapmaya çalıştığımız stratejik kalkınma konusu Türkiye’de ilk örnektir." dedi.

Konuşmanın ardından Stratejik Plan Hazırlama Eğitim Seminerine katılanlara Vali Kılıç tarafından sertifikaları verildi. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder