24 Haziran 2014 Salı

TOBB BAŞKANI HİSARCIKLIOĞLU NİĞDE’DEYDİ
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu, bir dizi temaslarda ve ziyaretlerde bulunmak için Niğde’ye geldi.
İlk olarak Niğde Üniversitesi 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni’ne katılan Hisarcıklıoğlu, mezun olan öğrencilere girişimcilik dersi verdi gençlerin mezun olduktan sonra tüm dünyayla rekabet edeceğini, şimdi yaşanan küçük başarısızlıkların gelecekte büyük başarıların temeli olacağını söyledi.
Hayatta karşılarına çok sayıda engel çıkacağına dikkat çeken Hisarcıklıoğlu şunlarısöyledi: "Gayreti bırakmayacaksınız ve mutlaka da başaracaksınız. Artık bu memleketi üniversite mezunu olan girişimcilere ihtiyacı var. Sizlerden girişimci çıktığını hepimizin görmesi lazım. Zenginliğin yeri de orasıdır. Zengin olmak istiyorsan girişimci olacaksın. Her girişimci aslında bu ülkeye kattığı bir katkıdır. Girişimciliğinde tek isteği cesaret. Sizlerde de bu bizden daha fazla var. Sizler çünkü dil biliyorsunuz. Adres biliyorsunuz.İnterneti okuyabiliyorsunuz. Dünyayı bizden daha iyi tanıyorsunuz. Sizdeki bu cesareti görüyorum. Ben sizlere güveniyorum. Ülkemiz sizlere güveniyor. Bizim neslimiz bu ülkeyi dünyanın 16. Büyük ekonomisi yaptı. Şimdi sıra sizde. Sizler bu bayrağı devralıp inşallah bu ülkeyi dünyanın 10'nuncu büyük ekonomisi haline getireceksiniz." dedi.
Mezuniyet töreninin ardından TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Niğde Valiliğini ziyaret etti ve şeref defterini imzaladı. Daha sonra Niğde Belediyesini ziyaret eden Başkan Hisarcıklıoğlu’na Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ve Meclis üyeleri tarafından Fahri Hemşehrilik Beratı verildi.
Belediye ziyaretinden sonra Rifat Hısarcıklıoğlu, TOBB tarafından yapılacak olan Niğde Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin protokol törenine katıldı. Niğde Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleşen protokol töreni öncesi, Hisarcıkcıoğlu kendi adınıtaşıyan toplantı salonunun açılışını gerçekleştirdi. Açılışın ardından TOBB Başkanı Rifat Hısarcıklıoğlu ile Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür arasında iletişim fakültesinin yapılmasına ilişkin protokol imzalandı. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder