7 Haziran 2014 Cumartesi

Sağlık – Sen Niğde Şubesi Yine Yetkili ve Etkili Sendika
Uzun zamandır dile getirdiğimiz, çalışmalarını yaptığımız, sağlık çalışanlarına yıpranma payı verilmesi, lisans tamamlama hakkı getirilmesi ve kurumlarda kreşlerin zorunlu tutulmasına yönelik talebimizin Başbakan Erdoğan tarafından kabul edilmesi, sağlık çalışanlarını sevindirmiştir.
 Başbakan Erdoğan, söz konusu yıpranma payının 5 hizmet yılına karşılık 1 yıl olacağı müjdesini vermiştir. Bazılarının hayal bile edemeyeceği bu kazanımları elde etmemiz, sağlık çalışanları açısından son derece önemlidir. Söz konusu yıpranma payı düzenlemesi, her hizmetin ‘hasta memnuniyeti’ üzerine kurulduğu sağlık hizmetlerinde zaman zaman şiddete uğrayan, tükenmişlik sınırında hayatlarını sürdüren sağlık çalışanlarını olumlu şekilde etkileyecektir. Sağlık çalışanlarına verilecek yıpranma payı, bir hakkın verilmesi kadar, bir mağduriyetin de giderilmesi anlamına gelmektedir. Sağlık – Sen Niğde Şubesi olarak 2014 yılında Niğde ilinde Sağlık ve Sosyal Hizmetler İş Kolunda 1425 üye ile en çok büyüyen sendika yine biz olduk. Bazı sendikalar üye sayılarını hiç artıramadılar bu durum onların sendikacılık yapamadıklarının göstergesidir.
 6 Haziran 1995 yılında kurulan Sağlık – Sen hızla büyümüş ve büyümeye devam edecektir. Onurlu mücadelemiz hak ettiğimizi alana kadar sürecektir. Sağlık – Sen; Erdemliler hareketinin öncüsü olmuş, Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanlarının problemlerini çözmeye devam edeceğiz. Niğde ilinde ki bütün kurumlar da yetkili olmamızda emeği geçen herkese teşekkür ederim.
Rıdvan YEŞİLDAL
Sağlık – Sen
Niğde Şube Başkanı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder