12 Ocak 2016 Salı

ALADAĞLARDA ARAMA KURTARMA TATBİKATI YAPILDI 
Çamardı İlçesi Demirkazık dağı Cımbar Vadisinde 07.01.2016 saat 13:00 da Arama ve Kurtarma Ekibi(AFAD), JAK  ve  Umke'nin katılımıyla geniş kapsamlı Dağda Arama ve Kurtarma Tatbikatı yapıldı.
            Senaryo Gereği :7 Ocak 2016 Perşembe  günü saat 11.00 'de  Niğde ili Çamardı Aladağlar Bölgesi Cımbar Vadisi girişinde iki farklı noktada dağcılık eğitimi yapan ve 4 kişiden oluşan amatör dağcı gurubundan bir kişinin inişe geçtiği sırada düşerek ipte asılı kaldığı, diğer gruptaki bir kişinin ise ayağını burktuğu ve hipotermiye girdiği bilgisi arkadaşları tarafından 112 Acil Çağrı Merkezine iletilmiş, Çağrı Merkezince AFAD, JAK, UMKE ve 112 Ekipleri olay bölgesine yönlendirilmişlerdir.
            HAZIRLIK ve MÜDAHALE:
            Arama ve Kurtarma Ekipleri derhal harekete geçerek olay bölgesine yakın olan Mümtaz ÇANKAYA Dağ Evinde Vali Yardımcısı Adnan TÜRKDAMAR başkanlığında AFAD'ın koordinatörlüğünde toplanarak gerekli koordinasyon ve işbirliği içerisinde durum değerlendirmesi yaparak müdahale ve harekat tarzını belirlemişlerdir.        
             Bu Çerçevede;
             Birinci olay bölgesine AFAD'dan 4, JAK'dan 4 ve  UMKE'den 5 olmak üzere toplam 13 personel görev almıştır. Öncelikle ipte asılı kalan dağcı kurtarılacak sonra diğer dağcı güvenli bir şekilde indirilerek sağlık kuruluşuna sevkini sağlamışlardır.
             İkinci olay bölgesinde ise yine  AFAD'dan 4, JAK'dan 5 ve  UMKE'den 5 olmak üzere toplam 14 personel görev almış olup öncelikle yaralı dağcıyı onların kurduğu sistemin güvenirliliğini test ederek uygunsa burdan değilse yeni bir sistem kurarak sedye ile tahliye edilip; ardından diğer dağcıyı güvenli bir şekilde indirerek sağlık kuruluşuna sevkini sağlanmıştır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder