16 Ocak 2016 Cumartesi

KREDİ VE YURTLAR KURUMU NİĞDE İL MÜDÜRLÜĞÜNÜN 2015 YILI ÇALIŞMALARI DEĞERLENDİRİLDİ
Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Niğde İl Müdürlüğünün 2015 Yılı çalışmalarının değerlendirildiği toplantı, Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.
Niğde Valisi Necmeddin Kılıç başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcısı Kerem Süleyman Yüksel ve İlgili Kurum Yetkilileri katıldı.
Toplantıda faaliyetlerle ilgili yapılan sunumda;
“Misyonumuz ve Vizyonumuz kapsamında; Yüksek öğrenim öğrencilerinin çağdaş ve güvenilir barınma, beslenme, kredi / burs hizmetleriyle öğrenimlerine, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle kişisel gelişimlerine sosyal devlet yaklaşımıyla katkıda bulunmaktır.
 Öğrencilerin öğrenimlerini kolaylaştıran hizmetlerde geliştirdiği uygulama ve yöntemlerle model alınan kurum olmaktır.
2015 YILI KURULUŞ FAALİYETLERİ
Kredi ve Yurtlar Kurumu olarak Bölge Müdürlüklerine bağlı olarak illerde Yurt Müdürlükleri aracılığı ile faaliyet gösteren kurumumuz 6639 sayılı kanun çerçevesinde Bölge Müdürlüklerimizin kapanmasıyla İl Müdürlüklerine ayrılmış ve 2015 yılında yeni bir yapılanmaya gidilmiştir. Bu çerçevede İlimizde Kredi ve Yurtlar Kurumu Niğde İl Müdürlüğü kurulmuştur.
2015 YILI BARINMA FAALİYETLERİ
Niğde İl Özel İdaresi tarafından yaptırılarak Kurumumuza kiralanan 2000 kapasiteli olmak üzere kız öğrencilerimizin barınmasına tahsis edilen Sultan I. Kılıçaslan Yurdu Eylül 2015 ayında hizmete açılmıştır.
 Niğde İl Özel İdaresi tarafından yaptırılarak Kurumumuza kiralanan 2000 kapasiteli olmak üzere kız öğrencilerimize tahsis edilen Sultan II. Kılıçaslan Yurdu Ekim 2015 ayında hizmete açılmıştır.
2014-2015 öğretim yılında yurtlarda barınmak için müracaat eden öğrencinin % 47 sine cevap verilirken, 2015-2016 öğretim yılında müracaat eden öğrencinin % 100 nün barınma ihtiyacı karşılanmıştır.
İl Müdürlüğümüze bağlı Yurt Müdürlüklerimiz de kapasite düzenleme çalışmaları yapılmış kız ve erkek öğrencilerin ayrı ayrı yatak kapasite sayısı arttırılmıştır
Erkek Kapasitesi 990 dan 2114 de çıkartılarak % 113 artış, Kız kapasitesi 2752 den 5628 çıkartılarak % 104 artış sağlanmıştır.
Merkez ilçe kapsamında toplamda 3742 yatak kapasitesi 7742 ye çıkartılarak % 106 artış sağlanmıştır.
Ertuğrulgazi Yurdu karma olarak faaliyet gösterirken 2015 yılında erkek yurduna dönüştürülmüş, Sabancı bloğu olarak hizmet sunan ek bina ayrı müdürlük olarak Sabancı Kız Yurdu Müdürlüğü adı altında kız öğrencilerimizin barınma hizmetine sunulmuştur.
            351 sayılı Kanun ile kurulan Kurum, yüksek öğrenim öğrencilerine kredi vermek, yurtlar yaptırmak ve yurt işletmesini sağlamak suretiyle Türk gençlerinin yüksek öğrenimlerini, sosyal ve kültürel gelişmelerini kolaylaştırmak amacıyla kurulmuştur.
         Söz konusu Kanunla verilen görevlerin yanında; 1985 yılından itibaren 2547 sayılı Yüksek Öğretim Kanunu’nun, 2880 sayılı Kanun ile değişik 46. maddesi uyarınca yüksek öğrenim öğrencilerine katkı kredisi (harç), 2004 yılından itibaren de 5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs, Kredi Verilmesine İlişkin Kanun ile yüksek öğrenim öğrencilerine burs verilmesi, Kurumun görevlerine eklenmiştir. 2015 yılı için her öğrenciye talebi halinde  330,00 TL kredi  şartları sağlaması halinde lisans öğrencilerimize 330,00 TL burs verilmektedir.
            2015 YILI BESLENME FALİYETLERİ
             İlimiz Merkez İlçe ve Bor İlçesinde faaliyet gösteren yurtlarımızın lokanta ve kantin işletme ihaleleri yapılarak öğretim dönemi başlamadan öğrencilerimizin ihtiyaçları karşılanacak şekilde işleticiler ve işletmeler hazır hale getirilmiştir.
            Beslenme ihtiyacının karşılanması hükümlülüğümüzün gereği olarak işletmelerimiz Müdürlüğümüz, Yurt Müdürlüklerimiz ve yetkili birimlerimizce günlük – haftalık - aylık ve dönemlik periyotlar şeklinde denetlenmiş ve kontrollerimiz yapılmıştır.
2015 YILI İNTERNET HİZMETLERİ
Kurumumuz bünyesinde Nisan 2013 ayından itibaren öğrencilerimize ücretsiz internet hizmeti verilmektedir. 2015-2016 öğretim döneminde ilimiz de yurtlarımıza kayıt yaptıran öğrencilerimize kayıt işlemleri bittikten hemen sonra ücretsiz ve sınırsız internet kullanımı için şifre verilerek öğrencilerimizin internetten yararlanması sağlanmıştır.
2015 YILI EĞİTİM- KÜLTÜR VE SPOR FAALİYETLERİ
Bünyemizde barınmak üzere müracaat eden öğrencilerimize kayıt işlemleri bittikten sonra uyum programları çerçevesinde Yurtlarımızda hangi hizmetleri alabilecekleri, hangi haklarının oldukları, hangi kurallara uymaları gerektiği yönünde toplantılar düzenlenerek bilgi verilmiştir.
Öğrencilerimizin eğitimlerine katkıda bulunmak üzere Liderlik Seminerleri çerçevesinde konferanslar ve söyleşiler düzenlenmiş, şiir dinletisi ve kitap tanıtımları yapılmıştır.
Öğrencilerimizin İlimizi daha iyi tanımaları için gezi programları düzenlenmiş kültürel mirasımız olan tarihi eserleri yakın dan görme ve yetkili kişiler tarafından bilgilendirme imkânı sunulmuştur.
 Önemli gün ve haftalar çerçevesinde:
          Camiler ve Din Görevlileri Haftasında; Cami gezileri yapılmış İl Müftüsü ziyaret edilerek bilgi alışverişi yapılmıştır.
          Kızılay Haftasında; Kan ve organ bağışı hakkında konferans verilerek öğrencilerimizin bu konuya duyarlılığı arttırılmış personellerimizle birlikte öğrencilerimizin kan bağışında bulunmaları sağlanmıştır.
        Yaşlılar Haftasında; Bor Huzurevi öğrencilerimiz tarafından ziyaret edilmesi sağlanmış, büyüklerimizle dostça vakit geçirilerek onlara mutluluk kaynağı olma yönünde adım atılmış, öğrencilerimizin de büyüklerimizin tecrübelerinden yararlanmasına olanak bulunmuştur.
          Öğrencilerimize kurs ve atölye çalışmaları çerçevesinde Kuran-ı Kerim Okuma,      Hz. Muhammed’in Hayatı, Osmanlıca, Yabancı Dil kursları açılmış ve müracaat eden öğrencilerimize kurs verilmektedir.
           Yurtlarımız bünyesinde bulunan ve yeni oluşturulacak olan futbol, basketbol, voleybol takımları için seçmeler yapılmış yurt takımları arasın müsabakalar düzenlenmiş, il birinciliğini alan takımlarımız Bölgeler arası turnuvalara katılmak üzere diğer İllere gönderilmiştir.” denildi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder