28 Ocak 2016 Perşembe

Niğde Çevre İllerle Bütünleşiyor

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde'yi çevre illerle ekonomik ve kültürel alanlarda bütünleştirmek amacıyla başlatılan "Niğde Çevre İllerle Bütünleşiyor" adlı projenin startını Adana'dan verdi. Seyhan Oteli'nde basın toplantısı düzenleyen Başkan Akdoğan, Adana ve Niğde'nin kültürel açıdan benzer özelliklere sahip olduklarını belirterek, "Bu bölgede yaşayan vatandaşlarımızı Niğde'de konuk etmek için bazı projeler hazırladık. Artık Niğde'den Adana'ya 1 saatte gelinebiliyor" dedi.
Niğde Belediyesi'nin "Niğde, Komşu illerle Bütünleşiyor" projesi, Adana'dan başlatıldı. Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Adana Seyhan Otel'de basın toplantısı düzenleyerek projenin detayları hakkında bilgi verdi. Basın toplantısına Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü Adana Bölge Müdürü  Mustafa Keleş, Niğde Belediye Meclis Üyesi Bekir Peker, Ulusal gazete, TV ve haber ajanslarının bölge müdürleri ve temsilcileri ile yerel basın kuruluşlarının yönetici ve çalışanlarından oluşan kalabalık bir basın mensubu topluluğu katıldı.
Basın Toplantısının açılış konuşmasında Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, Niğde ile Adana'nın gerçekten artık birbiri ile bütünleşme aşamasına geldiğini belirterek, "Niğde Belediye Başkanımız Sayın Faruk Akdoğan, Adana medyası ile dostluk bağı kurup  tanışmak, duygularını ifade etmek, Niğde'yi tanıtmak için buradalar. Bu akşam güzel bir amaç için bizi bir araya getirmesinden dolayı kendisine teşekkür ediyorum" dedi.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan da, projeyle ilgili açıklamalarda bulundu. Niğde'nin tarihi ve doğal güzellikleri ile çok önemli bir merkez olduğunu belirten Başkan Akdoğan, Adana'dan başlattıkları projeyi, sırasıyla Mersin, Konya ve Kayseri'de devam ettireceklerini ifade etti. Başkan Akdoğan, bugünden başlayarak ziyaret edecekleri komşu illerde görev yapan basın kuruluşlarının temsilcilerini yaz mevsiminde Niğde'ye davet ederek, onlara Niğde'yi gezdireceklerini ve Niğde'nin tanıtımını yapacaklarını vurguladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder