13 Ocak 2016 Çarşamba

TBB BAŞKANI METİN FEYZİOĞLU, ULUSLARARASI HUKUK KURULTAYI’NIN AÇILIŞINDA KONUŞTU
“HUKUKÇULAR TOPLUMSAL KESİMLER ARASINDA KÖPRÜ OLMALI”
Ankara Barosu tarafından düzenlenen Uluslararası Hukuk Kurultayı’nın açılışında konuşan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, “Toplumsal kesimler arasında köprü olma sorumluluğu, bugün, hiç olmadığı kadar hukukçuların omuzlarındadır” dedi.
13 - 16 Ocak 2016 tarihleri arasında Türkiye Barolar Birliği Av. Özdemir Özok Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan Uluslararası Kurultay, yurtiçinden ve yurtdışından çok sayıda avukat ve akademisyeni bir araya getiriyor. Bu yıl dokuzuncusu düzenlenen kurultayda, Anayasa değişikliği, hukuk eğitimi, avukatlık meslek etiği, avukatın toplumdaki algısı gibi birçok konuda oturumlar düzenlenecek. Kurultay, 16 Ocak 2016 tarihinde Kurultay Sonuç Bildirgesi ile son bulacak.
Kurultay açış konuşmasına Diyarbakır’da katledilen Baro Başkanı Av. Tahir Elçi’yi anarak başlayan Feyzioğlu, son dönemde yaşanan terör olaylarına da değinerek, 77 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının hukukun üstünlüğü ve adalet paydasında kucaklaşması gerektiğini söyledi.
Avukatlık mesleğinde yaşanan sorunlar ve çözüm önerilerine de değinen Feyzioğlu, Türkiye Barolar Birliği olarak yeni parlamentodan beklentilerini sıraladı.
Ankara Barosu Başkanı Av. Hakan Canduran da konuşmasında avukatların yargının asli ve kurucu unsuru olduğunu, hakim ve savcıların başta olmak üzere, mevcut ve önceki siyasal iktidarlar tarafından kabul edilmek istenmediğini belirterek, “Ülkede adalete güven bozulmuştur. Adaletin hızı ve niteliği düşmüştür. Ancak bu nedenle karamsarlığa kapılmayacak, vazgeçmeyecek, pes etmeyecek ve geri adım atmayacak bir meslek grubu varsa o da avukatlardır. Avukatların meslek örgütü barolardır, Barolar Birliği'dir” diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder