30 Ocak 2016 Cumartesi

NİĞDE İL İSTİHDAM KURULU TOPLANTISI YAPILDI
Niğde’de 2016 yılının ilk İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı, Vali Necmeddin Kılıç başkanlığında Kurul Üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.
Niğde Valiliği Toplantı salonunda gerçekleştirilen İl İstihdam Kurulu toplantısında, Çalışma ve İş Kurumu tarafından yapılan sunumda geçen yıl yapılan ve bu yıl içerisinde yapılacak olan çalışmalarla ilgili bilgi verildi.
Çalışma ve İş Kurumu olarak temel hedeflerinin ilimizde işsizliği azaltmak ve işsiz vatandaşlarımıza iş bulmak olduğunun anlatıldığı toplantıda gerçekleştirilen projeler ve 2015 yılı içerisinde kurumun yapmış olduğu faaliyetler doğrultusunda önemli gelişmeler kaydedildiği belirtildi.
Niğde’de 2015 yılında özel sektör bazında alınan açık iş sayısının 6684 olduğu ve 3720 kişinin kurum tarafından işe yerleştirildiği bilgisinin verildiği toplantıda ayrıca yapılan iş yeri ziyaret sayısının 1923 olduğu söylendi.
Kurum tarafından açılan Mesleki Eğitim Kurslarına katılan kursiyer sayısının 585 kişi olduğu bunların  24’ünün işe yerleştiği, Kurumdan alınan bireysel danışmanlık hizmetinden faydalanan kişi sayısının 14.088, iş başı program sayısının ise 403 olduğu ve istihdamın %90’ a ulaştığı belirtildi.
 Toplantıda Kurum tarafından Girişimcilik/Staj kursları kapsamında 107 kursiyere KOSGEB işbirliği ile eğitim verildiği,  Meslek Seçimine Destek programı kapsamında 156 kurumun ziyaret edildiği ifade edildi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder