24 Ocak 2016 Pazar


                    NİĞDE MİLLETVEKİLİ ÖMER FETHİ GÜRER 
ALTUNHİSAR’A MYO AÇILMASINI TBMM TAŞIDI

                Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde İlinin sorunlarını TBMM’de dile getirmeye devam ediyor. Yazılı, sözlü soru önergelerinin yanı sıra Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer söz alarak sorunları ayrıca Meclis gündemine taşıyor.
                Niğde Milletvekili Gürer, TBMM’de yaptığı konuşmada Altunhisar’ı tanıtarak, ilçede Niğde Üniversitesi’ne bağlı bir Meslek Yüksek Okulu açılmasını istedi.
                Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer TBMM tutanaklarına geçen konuşmasında şöyle konuştu:“ Niğde İli Altunhisar ilçesi, Niğde Üniversitesi’ne bağlı bir meslek yüksekokulunun açılmasını beklemektedir. Altunhisar ilçesi, tarihî geçmişiyle zengin bir kültürün merkezidir. Milattan önce 334 yılında Bergama Krallığı döneminde Antigu (Altunhisar) adının geçtiği tarihî bilgilerde yer almaktadır.
 Roma ve Bizans dönemi kalıntılarının bulunduğu bölgede Keçi Kalesi’nin "Argos" adıyla milattan önce 319 yılında varlığı bilinmektedir. Altunhisar'da Kınık Tepesi'nde başlayan kazılarda önemli verilere erişilmiştir. Bölgede Yeşilyurt, Ulukışla köyü, Keçikalesi, Uluören, Akçaören, Yakacık ve Çömlekçi'de tarihin önemli izleri vardır. Altunhisar'da da Kırkkilise, Kanlıceviz, Kınık Tepesi, Sarayönü, Leşkeri Tepesi, Hamamönü, Celemedin, Ören, Kültepe, Han ve Karaasmaz, özelliği olan bölgeler olarak bilinmektedir.   İlçede Karamanoğulları'ndan kalan bir cami, bir hamam ve Âşık Tahiri Anıtı da bulunmaktadır. Altunhisar, iki yüz elli yıl öncesi Anduğı vilayeti, yüz yıl öncesi ise kaza merkezidir. Bu ilçemizde meslek yüksekokulunun açılması, ilçenin gelişimine önemli katkı sağlayacaktır. Altunhisar ilçesi, tarihsel derinliği , özelliği ve güzelliğinin yanında, tarım ve hayvancılıkta da gelişmiş bir bölgedir “dedi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder