31 Mart 2016 Perşembe

4,5G'ye geçiş bu gece
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, yarın sabah hayatımıza girecek olan 4.5G teknolojisiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yarından itibaren mobilde internet hızının 10 kat artacağını söyledi ve ekledi: "Yalnız internete hızlı bağlanayım derken dikkat etmek de gerek, yoksa yüksek fatura ödemek kaçınılmaz olur."Mobil internet hızını en az 10 katına çıkaracak 4,5G teknolojisi bu geceden itibaren devreye giriyor. GSM operatörleri, SIM kartları ve cihazları yeni teknolojiye uygun olan ve geçişe onay veren abonelerine bu geceden itibaren yüksek hızda internet bağlantısı sağlayacak.
Hız farkıİşletmecilerin sahip oldukları frekansın 183,8 MHz’den 549,2 MHz’e kadar çıkmasıyla mobil internet hızı, hem veri indirme hem de veri gönderme yönünde en az 10 kat artacak, veri indirme hızı 375 Mbit/saniye üst limitine çekilecek.
Örneğin, 2 GB büyüklüğünde bir video eskiden  13 dakikada yüklenirken, 4,5G'de 54 saniyede indirilebilecek.
Operatöre onay 
GSM operatörleri, yeni hizmeti ek ücret almadan sunacak. Bu hizmetten faydalanabilmeniz için GSM operatörünüze onay vermeniz gerekiyor. Aksi halde, telefon ve sim kartınız uyumlu olsa dahi hız artışını göremeyeceksiniz. Operatörünüzün çağrı merkezini arayarak yardım alabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder