17 Mart 2016 Perşembe


NİĞDE VALİSİ NECMEDDİN KILIÇ'IN
18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ MESAJI

"18 Mart 1915, Türk tarihinde bir askeri ve siyasi başarı olmaktan öte inanç, azim ve yiğitlikle örülmüş bir destanın yaradılış tarihidir. Bu tarih, gerek taarruz gerekse savunma savaşlarının başarılarıyla dolup taşan Türk kahramanlık tarihinin en onur verici, en parlak sayfalarından biridir.
Milli mücadelenin ilk ateşinin yakıldığı Çanakkale Zaferiyle Milletimiz; Vatan sevgisini, cesaretini, azmini, kahramanlığını ortaya koymuştur. İnsanımız, sahip olduğu yüksek ahlak ve medeniyet anlayışının yansıması olarak Çanakkale Savaşında düşmanından bile esirgemediği şefkat ve merhametiyle savaşında bir hukuku olduğunu tüm insanlığa göstermiştir.
Döneminin en çetin şartları karşısında adeta imkânsızın başarıldığı Çanakkale Deniz Zaferi ile elde edilen başarı; tarihin akışında çok önemli bir dönüm noktası olmuştur. Yok edilmek istenilen Milletimiz, tarih sahnesinde yerini koruyacağını ve Çanakkale’nin geçilmeyeceğini tüm dünyaya güçlü şekilde ilan etmiştir. 
Vatan topraklarını korumak ve savunmak için en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen şehitlerimiz, devletimizin varlığının, birlik ve beraberliğinin güvencesi olarak sonsuza kadar ulusumuzun gönlünde yaşamaya devam edecektir.
            Bu duygu ve düşüncelerle; inancın, azmin ve kararlılığın simgesi olan Çanakkale Zaferinin 101. yıl dönümünü kutlarken, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu uğurda canlarını vermiş aziz şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyorum."
                                                                                                      
                                                                                     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder