12 Mart 2016 Cumartesi



NİĞDE VALİSİ NECMEDDİN KILIÇ'IN
İSTİKLAL MARŞININ KABULÜNÜN 95. YIL DÖNÜMÜ KUTLAMA MESAJI


Türk Milletinin Vatan Sevgisine ve Bağımsızlığa olan tutkusunu en güzel şekilde yansıtan İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisinde Milli Marş olarak kabul edilişinin yıl dönümünü büyük bir gururla kutluyoruz.
         Merhum Mehmet Akif’in, vatan toprakları işgal altındayken kaleme aldığı İstiklal Marşı; Milli mücadele ruhunu, en özel biçimde anlatmaktadır. Vatanı için gerektiğinde canını feda etmekten kaçınmayan Büyük Türk Milletinin kahramanlık destanı olan İstiklal Marşı bugün de bizlere Vatanın ne kadar kutsal bir emanet olduğunu göstermektedir.
Bize ve gençlerimize düşen görev, Bayrak ve Vatan sevgisini daima diri tutmak, İstiklal mücadelesiyle bağımsızlığını kazanmış bir millet olarak birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmek, İstiklal Marşı’nda en güzel ifadesini bulan ortak değerlerimiz etrafında aynı azim ve şuurla geleceğimizi inşa etmek için çalışmak, Ecdadımızın emaneti olan bu vatana ilelebet sahip çıkmak, bu vatanın hangi badireler neticesinde kurulduğunu genç nesillere aktarıp çocuklarımıza bu bilinci aşılamak olacaktır.
         Bu duygu düşünceler içerisinde İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Milli Marş olarak kabul edilişinin 95. yıldönümünde; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Milli Mücadele’nin tüm kahramanlarını ve Milli Mücadele’yi destanlaştıran Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle anıyorum.
                                                                                                                     
                                                                                                                                                                                                                                      

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder