24 Mart 2016 Perşembe

“Çanakkale’den Günümüze” Konulu Konferans

Niğde Üniversitesi tarafından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin Yıldönümü Dolayısıyla bir konferans düzenlendi.
“Çanakkale’den Günümüze” konulu Konferans Niğde Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi salon 1923’de gerçekleştirildi.
Hacettepe Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Derviş Kılınçkaya’nın konuşmacı olarak katıldığı konferansa Rektör Vekili Prof. Dr. Murat Alp, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selen Doğan, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.
Program, Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Çanakkale Savaşı’nın yalnız bizim tarihimizin değil yakın dünya tarihinin en önemli savaşlarından biri olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Mehmet Derviş Kılınçkaya ayrıca bu savaşın dönemin güçlü devletlerine ve silahlarına tek vücut halinde direnişinin de gerçek bir destanı olduğunu sözlerine ekledi.
Büyük bir milletin tarihinin bir sayfasını birlikte anıyor olmanın büyük bir gurur olduğunu söyleyerek sözlerine devam eden Prof. Dr. Mehmet Derviş Kılınçkaya; bu milletlerin tarihin derinliklerinden süzüle süzüle geldiklerini de ifade etti.

Soru cevap bölümünün ardından konuşmacı Prof. Dr. Mehmet Derviş Kılınçkaya’ya Rektör Vekili Prof. Dr. Murat Alp tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder