13 Mart 2016 Pazar


İSTİKLAL MARŞININ KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA GÜNÜ KUTLANDI


Türk Milletinin Vatan Sevgisine ve Bağımsızlığa olan tutkusunu en güzel şekilde yansıtan İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisinde Milli Marş olarak kabul edilişinin 95. yıl dönümünü ve Mehmet Akif’i Anma günü, İl Kültür Merkezinde çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Kutlama etkinliklerine Vali Necmeddin Kılıç, Garnizon Komutanı Jan. Albay İbrahim Taşkın, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Vali Yardımcısı Adnan Türkdamar, İl Emniyet Müdür Ali Kemal Kurt, Kurum Müdürleri, Öğrenciler ve çok sayıda Vatandaş katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunduğu Programın açılış konuşmasını Niğde  Anadolu Lisesi Okul Müdürü Abdurrahman Vural yaptı. Daha sonra günün anlam ve önemine ilişkin öğrenciler tarafından okunan şiir ve yapılan konuşmalarda Mehmet Akif’in sadece bir şair olmayıp Kurtuluş Savaşı döneminde insanların duygularına tercüman olduğu vurgulandı. Programın devamında İstiklal Marşı’nın yazılış aşaması tiyatro gösterileriyle canlandırıldı. Öğrenciler  tarafından İstiklal Marşı okundu.
İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programının akabinde resim,  şiir ve kompozisyon dallarında dereceye giren Öğrencilere, başta Vali Kılıç olmak üzere protokol üyelerince çeşitli ödüller verildi.
Programın sonunda Vali Kılıç, bu sunumu hazırlanmasında emeği geçen Niğde Anadolu Lisesi yöneticilerine, öğretmenlerine ve öğrencilere, böyle anlamlı ve duygu dolu  bir program hazırladıkları için Milli Eğitim nezdinde hepsine ayrı ayrı  teşekkür ederek başarılar diledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder