21 Mart 2016 Pazartesi

NİĞDE'DE NEVRUZ BAHAR BAYRAMI KUTLANDI


Niğde Kent Meydanında gerçekleştirilen programa Vali Necmeddin Kılıç, Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen, Jandarma Albay İbrahim Taşkın, Belediye Başkan Vekili Rifat Özkan, Niğde Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Şener, Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin, Kurum Kuruluş Müdürleri, Siyasi parti temsilcileri öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Nevruz Bayramı kutlama programı Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.
Niğde Valisi Necmeddin KILIÇ günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmada; ”Sevgili Niğdeliler bahar mevsimi başladığı bugünlerde, cemre suya ve toprağa düştüğünde, ağaçlara su yürüdüğünde, yeryüzü yeniden canlandığında içimiz kıpır kıpır olur. Binlerce yıldır Millet olarak Nevruzu yani baharın gelişini törenlerle eğlencelerle kutlardık bu yılda nevruzu binlerce yıllık geleneğimize uygun olarak kutlayalım istedik ancak Ülkemizi karıştırmak, huzurumuzu bozmak, aramıza ihtilaf sokmak, yarınlarımıza kastetmek isteyen bölücülerin, terör yandaşlarının sebep oldukları olaylar nedeni ile verdiğimiz kayıplardan duyduğumuz üzüntü ile daha buruk bir kutlama yapmak durumunda kaldık.
Niğde olarak bu zor günlerde diyeceğiz ki; Biz şanlıyız, biz il olarak gururluyuz, 18 Martta Çanakkale’de Niğdeli Ali ve Seyit Onbaşı 250 kilogramlık topu namluya sürdüğü gibi, Çanakkale Boğazında düşmanı boğazın sularına döktüğümüz muhteşem zaferimiz gibi Çanakkale ruhu ile birlik ve beraberlik içerisinde Vatanımızın, Milletimizin, İstikbalimizin, İstiklalimizin peşinde olacağız. Baharın başladığı bugünde bu mesajı teröre ve teröre destek veren yandaşlarına Niğde’den iletiyorum. Tüm bu duygu ve düşüncelerle Şehitlerimize rahmet diliyor aziz hatıralarının önünde saygıyla eğiliyor hepinize saygı ve selamlarımı sunuyorum.” dedi.

Program; Nevruz Ateşi’nin yakılması, nevruz demirinin dövülmesi, nevruz bayramının anısına fidan dağıtımı ile sona erdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder