10 Mart 2016 Perşembe


NİĞDE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ H.İBRAHİM YAŞAR
2016 YGS SINAVINA SAYILI GÜNLER KALA ADAYLARA ÖNERİLERDE BULUNDU
Sevgili öğrenciler;
Öğrenci seçme ve yerleştirme sınavının ilk basamağı olan 2016 Yükseköğretime Geçiş Sınavı  (YGS) 13 Mart 2016 Pazar günü yapılacaktır. Sınava Türkiye genelinde 2.178.563 aday girecek.
ÖSYS sınavının ilk basamağı olan YGS’nin önemi, Lisans Yerleştirme Sınavına  % 40 oranındaki katkısıdır. YGS öncesinde adaya destek olmaları için ailelerin bilinçli olması, olumlu tutum ve davranışlarla gençleri desteklemeleri adayların sınavı sorunsuz atlatmalarına yardımcı olacaktır.
Adayların ve anne-babaların sınav sürecinde yaşadıkları en belirgin duyguların başında heyecan, endişe ve kaygı vardır. Bu sebeple sınava ilişkin kaygının temelinde sınavlar değil, sınavlara yüklenilen anlamlar, yönelttiği düşünsel tepkiler, içsel konuşmalar, yorumlar ve değerlendirmeler yatmaktadır. Adaylarımızın hazır bulunuşluk düzeyleri ve özgüvenleri ne kadar yüksekse, kaygı düzeyleri de o kadar normal, dolayısı ile başarıları da en üst seviyede olmaktadır.

Sınav sürecinde ailelere düşen görev,  gençlerin psikolojik olarak sınava hazır girmelerini sağlamaktır. Bu amaçla gerilmelere yol açabilecek “ Sana güveniyoruz,  heyecanlanma, korkma, yanındayız, iyi misin?, sana nasıl yardımcı olabiliriz?, seni seviyoruz, başarılı olamasan da yanındayız” gibi abartılı söz ve ifadelerden kaçınmak gerekir. Ailelerin bunun yerine diğer zamanlardaki gibi doğal davranması uygun olacaktır.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder