19 Mart 2016 Cumartesi

ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERE DEVLET ÖVÜNÇ MADALYASI
Çanakkale Zaferinin 101. Yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Derbent Eğitim Fakültesi Konferans Salonunda, Şehit yakınları ve Gazilere Devlet Övünç Madalyası Tevcih töreni yapıldı.
Törene Vali Kılıç’ın yanı sıra Garnizon Komutanı Albay İbrahim Taşkın, Belediye Başkan vekili Mustafa Yiğit,  Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Bayrak, Vali Yardımcısı Kerem Süleyman Yüksel, Özgür Körükçü, Ali İpek, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin, Kamu Kurum ve Kuruluş Müdürleri, şehit yakınları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, askerler, polisler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Duygulu anların yaşandığı törende konuşma yapan Vali Necmeddin Kılıç; Vatanımızın küllerinden yeniden doğduğunu belirterek “Bu bayrak kan dökülerek dalgalanabilir ancak bu coğrafyada can verilerek hayatta kalınabilir bir ruh lazımdır. Bin yıldır olan bir ruh, Sultan Alpaslan’la başlayan ve halen Çanakkale ile devam eden bir ruh. Bu ruhu Gazi Mustafa Kemal çağlara yayarak binlerce yılı kapsasın diye Çanakkale üzerinden anlatıyor.”
“Asker yedi metre önünde siperdeki şehit olan arkadaşını görüyor birkaç dakika sonra onun yerinde olacağını kendisinin de şehit olacağını biliyor görüyor ama sarsılmak yok. Kuran okumayı bilenler Kuran okuyor bilmeyenler bildikleri duayı okuyorlar vakti geldiğinde sipere atılıyorlar işte Çanakkale ‘yi bize getiren ruh budur diyor.” Aslında sadece Çanakkale’yi kazandıran ruh değil Malazgirt’i, Mohaç’ı, Kosova’yı, Büyük Taarruzu kazandıran bu ruhtur. 30 Ağustos günü ordumuz Büyük Taarruza hazırlandığında Yahya Kemalin bir beyiti yayınlandı İstanbul gazetelerinde şöyle diyordu; “Şu kopan fırtına Türk ordusudur yâ Rabbi, Senin uğrunda ölen ordu, budur yâ Rabbi, Tâ ki yükselsin ezanlarla müeyyed nâmın, Galib et, çünkü bu son ordusudur İslâm'ın.”

         30 Ağustos günü o son ordu görevini yaparak zafere ulaştı. Bu topraklar yine al bayrağın hür ve özgür topraklar olarak bizde kaldı ama bu vatan toprağı kıyamete kadar bizde kalacaksa ki kalacak eğer bu devlet ebedi müddet olacaksa ki olacak, eğer bu semalarda al bayrak ebediyen dalgalanacaksa ki dalgalanacak bu ancak şehitlerimizin sayesinde mümkündür. O şehitler ordusuna selam olsun o şehitleri doğuran analarına, o şehitlerin eşlerine ve yetimlerine selam olsun” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder