30 Nisan 2012 Pazartesi


NİĞDE DEFTERDARI CABİR DÖNER ' İN,
 KAYIT DIŞI EKONOMİYLE MÜCADELE STRATEJİSİ EYLEM PLANI İLE İLGİLİ AÇIKLAMASI

            “Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadele Stratejisi Eylem Planı (2011-2013)”  21.12.2011 tarihli ve 28149 sayılı resmi Gazetede yayımlanan 2011/21 sayılı Başbakanlık Genelgesi ile yürürlüğe girmiştir.
Söz konusu Başbakanlık genelgesi uyarınca, Eylem Planı uygulama sürecinin izlenmesi Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yerine getirilmektedir. Bu kapsamda, Gelir İdaresi Başkanlığı bünyesinde kayıt dışı faaliyet gösteren mükelleflerin tespit edilerek kayıt altına alınması da eylem planı kapsamında önem arz etmektedir.
Bu amaçla, öncelikle Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından kayıt dışı faaliyetlerin daha yoğun olduğu yerlerden başlamak üzere, İlimizde ve İlçe merkezlerinde de yoklama, tespit ile yaygın ve yoğun denetim çalışmalarının yapılmasına başlanılacaktır.
Ticari ilişkide bulunan ve vergi dairelerimize bu güne kadar mükellef kaydı yaptırmamış bulunan vatandaşlarımızın cezai işlemlerle karşı karşıya kalmamaları için kendiliklerinden 213 sayılı Vergi Usul Kanunumuzun ilgili pişmanlık hükümlerinden yararlanarak vergi dairelerimize beyanda bulunmaları, mükellefiyetini yaptırmadan gayri faal çalışan vatandaşlarımızın mükellefiyet kayıtlarının yaptırılması menfaatleri icabı olacaktır.
Kamuoyuna önemle duyurulur.


                                                                                            


      






29 Nisan 2012 Pazar


 Yol Çalışmalarını İncelediler
AK Parti Niğde Milletvekilleri Ömer SELVİ , Alpaslan KAVAKLIOĞLU ve Niğde Belediye Başkanı Faruk AKDOĞAN Bor Caddesi  üzerindeki  yol yapımı ve asfaltlama çalışmalarını yerinde incelediler. 
Gelişmişliğin en büyük göstergelerinden birinin yol olduğunu belirten Selvi, “yollarımızın her geçen gün daha iyiye gitmesi ve şehrimizin hak ettiği modern görünüme kavuşması için çalışmalarımız devam edecek” şeklinde konuştu.
Yol yapım çalışmalarını inceledikten sonra işyeri açılışlarına katılan milletvekilleri yeni işyerlerinin açılmasından mutluluk duyduklarını ifade ederek hayırlı kazanç temennisinde bulundular.

28 Nisan 2012 Cumartesi


MERKEZ ALAY 6 NOLU 
ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ İSTASYONU
FAALİYETE GEÇTİ


 Niğde il Sağlık Müdürü Alirıza ERDOĞAN " Kaza, doğal afet veya yaşamı tehlikeye düşüren herhangi bir durumda insanlar en kısa sürede olay yerinde profesyonel bir ekibin müdahalesine gereksinim duyarlar. sağlık hizmetlerini, eşit, kaliteli, süratli, verimli olarak karşılamak,  sağkalım ve sağlıklı kalım oranlarını arttırmak Sağlık Müdürlüğümüzün öncelikli hedefidir.
İlimiz genelinde Acil Sağlık Hizmetlerinin daha etkin sunulabilmesi için Sağlık Müdürlüğümüzce yapılan çalışmalar ve iyileştirmeler devam etmektedir. 
Sağlıkta dönüşüm ile birlikte ülkemizde ve ilimizde sağlık hizmetlerinde büyük gelişmeler yaşanmıştır. Acil Sağlık Hizmetlerinin daha etkin ve hızlı verilmesi kapsamında faal istasyon sayımız; “Merkez Alay 6 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunun” 18.04.2012 tarihi itibari ile hizmet vermeye başlaması ile birlikte 15’e çıkarılmıştır. Merkez Alay 6 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonumuzda bir adet 2012 model tam donanımlı Acil Yardım Ambulansı, 7 Acil Tıp Teknisyeni, 4 Şoför ve 2 Temizlik Personeli olmak üzere toplam 13 personel hizmet vermektedir." Diye açıklama yaptı.
                     ŞİİR SEVERLER "İKİ MAVİ " Yİ  ÇOK SEVECEK

Atifet GEZEK ' in " İKİ MAVİ " şiir kitabı çıktı. Okurları ile buluştu.Kitapta 127  adet birbirinden güzel ve duygu dolu şiirler yer almakta.
Kitap isteme adresi : atifetgezekqhotmail.com

     OBRUK KÖYÜNE ZİYARET
Ömer Selvi Obruk Köyünü Ziyaret Etti
AK Parti Niğde Milletvekili Ömer Selvi, Obruk Köyünü ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti. Niğde’ye en uzak köy olma özelliğini taşıyan Obruk’ta, köy sakinlerinin sorunlarını ve beklentilerini dinleyen milletvekili, kendisine iletilen yol talebini yerinde inceledi. Sorunun en kısa zamanda çözüme kavuşturulması için gayret göstereceğini  ifade eden Selvi, “köylerimizin eksikleri bitene kadar çalışmalarımız sürecek” dedi.  
Ziyaretin ardından Keçikalesi ve Karakapı Beldelerini de ziyaret eden Selvi,  altyapı ve içme suyu konusundaki talepleri dinledi, yapılacak çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu. 

ERKİN AYAN FUARDA KİTABINI TANITTI
  Yazar Erkin AYAN Çamardı Kitap Fuarını ziyaret etti. Öğrencilere yazarlık  ve eğitimin önemini anlattı. “ Beyaz Salıncak “ kitabını tanıttı.. 
     Erkin AYAN ,  1975 İzmir Doğumlu  ,yazı  sanatı ile ilgilenmeye  lise yıllarında başlamıştır. Önceleri şiir ve kısa hikâyeler üzerine denemeleri olan Yazar Erkin Ayan “ Beyaz Salıncak” isimli romanını ise 1998 yılında kaleme almaya başlamıştır. Uzun soluklu bir çalışmanın sonucunda ortaya çıkan “Beyaz Salıncak” gerçek yaşanmış bir hikâyeyi işlerken ana temada sevgi ve dostluğun işlendiği ve içeriğinde birçok ilke imza atan bir kitap olma özelliğini de taşımaktadır. Ekip çalışmasına ve disiplinli çalışmaya önem veren Yazar Erkin Ayan kitabının baskı aşamasına girmesi ve tasarımlarının hazırlanmasında ki tüm çalışmalarda ekibi ile karşılıklı fikir alışveriş verişlerinde bulunan ve en iyisini okuyucularına sunmaya özen gösteren genç yazarlarımızdan olduğu belirtilmektedir.
   Erkin AYAN ile yaptığımız söyleşideYazar Erkin AYAN “ Burada olmak çok güzel .Herkese çok teşekkür ederim. Sadece yazarlık açısından değil , eğitim , öğretim de çok önemli. Öğrencilerle yaptığım sohbette , onlara bir artı katmak ve bir payımızın olması çok güzel.
          Burada çok güzel karşılandım. Öğrencilere yazarlık hakkında bilgi vereceğim. Ve son eserim “ Beyaz Salıncak “ üzerine sohbet edeceğim.” Dedi.




       Çamardı Ç.P.L Konferans salonunda yazar AYAN , liseli gençlere yazarlık ve kitabı hakkında bilgi verdi. Onların sorularını yanıtladı. Sonra kitabını isteyen okurlara imzaladı.
        Çamardı Kaymakamı Mehmet F. DÖNMEZ , Yazar Erkin AYAN’ a Plaket takdim ederek , teşekkür etti.


27 Nisan 2012 Cuma


Niğde Belediyesi Bayat Ekmek Toplama 
Kutusu Dağıtıyor
Niğde Belediyesi, ekmek israfını önlemek için nüfus yoğunluğunun
 fazla olduğu yerleşim alanlarına "Bayat Ekmek Toplama Kutusu"
dağıtmaya başladı.

Niğde Belediyesi Bayat Ekmek Toplama Kutusu Dağıtıyor


Bayat ekmeklerin israf edilmesini önlemek amacıyla Niğde
 Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nce Bayat Ekmek
Toplama kutuları dağıtılmaya başlandı.


Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Ekmeklerin israfının
çok olduğu bölgelerde özellikle bundan sonraki süreçte
evsel atıklardan ekmekleri ayırarak farklı bir sepette toplanmasını
 sağlayacağız. Bu bayat ekmeklerin Niğde Belediyesi tarafından
farklı şekilde değerlendirilmesini sağlayarak israfın önüne de
 geçmiş olacağız. Bu bağlamda ilk etapta Niğde’mizde belli
başlı büyük sitelerin tamamına ekmek sepeti dağıtacağız. Niğde
 Belediyesi olarak günün belli saatlerinde bu ekmek sepetlerinin
 içersinde birikmiş olan ekmekleri alacağız. Bunların gıdasal
değerini korumak için tüketim noktasında da belediyemizin
hayvan barınağında değerlendireceğiz. Yine besicilik yapan
 insanımıza da bu noktada bu ekmeklerin besin kaynağı olarak
 biryem niteliğinde değerlendirilmesinde sağlamayı hedefliyoruz.
Amacımız tamamen israfın önüne geçmek ve dinimizde uygun
görmediği tasnif etmediği şekilde ekmeklerin çöpe atılmasını önlemek.
 Bayat ekmek kutularının dağıtılması kapsamında Temizlik İşleri
 Müdürlüğümüz belirli noktalar tespit etti. Bu ekmeklerin işlenilebilir
 olduğunu ortaya koyduktan sonra bu kutuları Niğde genelineyaygın
 hale getireceğiz. Yani bu konu her geçen gün daha yaygın hale
gelecek. Sadece belli başlı sitelerdedeğil önümüzdeki birkaç
ayın sonunda Niğde’nin tamamında ekmekleri çöpten ayırmış
 olacağız. Bununda Niğde Belediyesi öncülüğünde olan
yi bir hizmet olduğunu düşünüyorum” şeklide konuştu.









MÜSTEŞAR YARDIMCISI BÜYÜKELÇİ BİRNUR FERTEKLİGİL VALİ ALİM BARUT’U
MAKAMINDA ZİYARET ETTİ
         Dışişleri Bakanlığı'nın tanıtım faaliyetleri hakkında bilgilendirmede bulunmak amacıyla Niğde' ye gelen, Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Birnur FERTEKLİGİL Niğde gezisinde ilk olarak Vali Alim BARUT’u makamında ziyaret etti. 
Buradaki konuşmasında  “Sayın Bakanımızın;    Valilerimizle tanışmak, görüşmek ve illerimizi ziyaret etmenin kamu diplomasisi açısından faydalı olacağı yönündeki talimatlarıyla hepimiz ziyaret etmek üzere belli illeri belirledik. Ben önce anne memleketim olan Kastamonu’ya gittim sonrasında Niğde’ye gelecektim ancak yoğunluklarımız sebebiyle bu ziyaretimi biraz geciktirmek zorunda kalmıştım. Siz de lütfettiniz kabul ettiniz, ayrıca çok güzel bir program yapılmış çok teşekkür ediyorum.” dedi.
         Vali Alim BARUT da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Büyükelçi Birnur FERTEKLİGİL’e Niğde’yi tanıtan bir tabak hediye etti.
          Valilik ziyaretinin sonunda Büyükelçi Birnur FERTEKLİGİL Valilik şeref defterini imzaladı.

Serhan BÜYÜKKEÇECİ ÇAMARDI KİTAP FUARINDAYDI
 Yazar Serhan BÜYÜKKEÇECİ Kitap Fuarı kapsamında Çamardı ilçesinde okurları ile buluştu.
 Önce Kitap Fuarını ziyaret etti.

 Serhan BÜYÜKKEÇECİ , 1973 yılında Kayseri'de doğdu. İlköğretim ve liseyi İstanbul'da, üniversiteyi Kayseri'de tamamladı. Okul yıllarında katıldığı zekâ oyunları yarışmalarında dereceler aldı. “Üniversite Bitirme Tezi” konusu olan “Paradokslar” üzerine araştırmalar yaptı.  Dünya'da bir ilki gerçekleştirerek “paradokslar” hakkında kitap yazdı. Ayrıca yerli ve yabancı dergilerde makaleleri yayımlandı. Zekâ oyunları, bilmeceler ve matematik eğlenceleri üzerine çalışmalar yaptı. Çalışmalarının bir kısmı çeşitli bilim fuarlarında ve seminerlerde kullanıldı. Halen matematik araştırmaları, web tasarımı ve matematik öğretmenliği de yapmakta .
       İlçede açılan Kitap Fuarında BÜYÜKKEÇECİ ile yaptığımız söylaşide Yazar “ amacım öğrencilere matematiği sevdirmek. Öğrenciler hep matematiğin zor olduğunu düşünür. Onlara matematiğin gerekli ve öğrenilebilir olduğunu kitaplarımda anlatıyorum. Matematiği sevmemizde , ilgi duymamızda zeka oyunları çok etkili. Zaten zeka oyunlarının da mantığı matematiğe dayanır. Seversek daha kolay öğreniriz “ dedi.
       Daha sonra  Yazar ,Çamardı Ç.P.L Konferans salonunda öğrencilerle sohbet edip , kitaplarını imzaladı.
 Kaymakam Mehmet DÖNMEZ , Serhan BÜYÜKKEÇECİ ‘ ye plaket takdim ederek teşekkür etti.


26 Nisan 2012 Perşembe


MÜSTEŞAR YARDIMCISI BÜYÜKELÇI BİRNUR FERTEKLİGİL' İN NIĞDE  ZİYARETİ
Dışişleri Bakanlığının Tanıtım Faaliyetleri hakkında bilgilendirme amacıyla Niğde İlini Ziyaret edecek olan; Müşteşar Yardımcısı Büyükelçi Birnur FERTEKLİGİL ' in bir dizi ziyarette bulunacağı belirtildi.


Ahiler Kalkınma Ajansı Nisan Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı Yapıldı

          Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Aylık Olağan Toplantısı, 26 Nisan 2012 Perşembe günü yapıldı.

           Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Aksaray Valisi Orhan Alimoğlu başkanlığındaki toplantı Aksaray, Niğde, Kırıkkale, Nevşehir ve Kırşehir illeri Valileri’nin yanı sıra Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanları ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları’nın katılımıyla gerçekleştirildi.  

            Bir Önceki Yönetim Kurulu Toplantısı’nda alınan kararlarla ilgili çalışmaların değerlendirilmesiyle başlayan toplantı, 2010 Mali Destek Programı kapsamında yürütülen projeler hakkındaki bilgi sunumuyla devam etti. 2012 Yılı Mali Destek konuları ile takviminin
ve gelecek bir ay için planlanan çalışmaların belirlenmesinin ardından toplantı sona erdi.


Mini  Kitap Fuarı Sona Erdi
İLÇEDE BİRKAÇ İLK YAŞANDI
      Çamardı Kaymakamlığı ve Çamardı Milli Eğitim Müdürlüğünün iş birliği ile hazırlanan Atomik Yayıncılığın organize ettiği  “ Kitap Kumbaram “ eğitime destek projesi kapsamında ilçe ilkler yaşandı.
     Kitap Fuarı’nın açılışını Kaymakam Mehmet F. DÖNMEZ , Belediye Başkan Vekili Yaşar DEVELİ ve Milli Eğitim Müdürü Mehmet ULUSOY yaptı.
      Çamardı ilçesinde Bir İlk
     Açılışa Kaymakam Mehmet F.DÖNMEZ , Belediye Başkan V. Yaşar DEVELİ , Milli Eğitim Müdürü Mehmet ULUSOY , Emniyet Amiri Barış KAÇAN ,İlçe Müftüsü Hayri ERENAY , Mal Müdürü Enver PERİŞAN , Öğretmen Evi Müdürü Ali İhsan YILDIZELİ , Ç.P.L Müdürü Bayram ÖZER , İ.H.L Müdürü Naci ÖZAY , B.Polis Birol DEYNEKLİ , Halk Eğitim Müdür Yrd. , Öğretmen , öğrenciler , Milli Eğitim Şube Müdürleri Nurgül ÇETİN ve Hacı DÜNDAR katıldı.
          Ilçede bir ilk yaşandı . Mini Kitap Fuarı beş gün açık kaldı. Tüm ilçe okul öğrenci ve öğretmenleri ve vatandaşlar Kitap Fuarını ziyaret etti.
          Öğrenciler kumbaralarındaki harçlıkları ve artı 10 TL ile kitap aldılar. Böyle bir ortamda bulunma şansını yaşadılar. Mini Kitap Fuarında 1500 çeşit , 45 bin kitap bulunduğu belirtildi .Kitap fuarının açık olduğu süre içinde 22.000 kitabın ilçe öğrencileri ve vatandaşlara kazandırıldığı açıklandı.
         Kaymakam Mehmet F. DÖNMEZ , Kitap Fuarını gezdi. Kitapları inceledi. Kitap Fuarı sorumlusu Nuri BAYAR , Kaymakam ve beraberindekilere bilgiler verdi.




          
KUTLU DOĞUM HAFTASI BU YILDA ÇOK İLGİ GÖRDÜ
         Çamardı İlçe Müftülüğü, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle, İlçe Müftüsü Hayri ERENAY ve
 beraberindeki Din Görevlileri ile birlikte Belde ve köylerde bir dizi konferans düzenledi.

   Bademdere Beldesinde Bayanlara yönelik düzenlenen Konferans'a büyük ilgi vardı.
  Çamardı İlçe Müftüsü Hayri ERENAY, '' Akrabalık Hukuku'' konulu konferans verdi.
Demirkazık köyünde de , ilçe Müftüsü  “ Hz. Peygamber ve Kardeşlik Hukuku “ konulu konferans verdi. Konferansa ilçe protokolü , muhtarlar , parti başkanları ve vatandaşlar katıldı.

 Çamardı Belediyesi ,  Kutlu Doğum Haftası sebebi ile vatandaşlara Kutlu Aş ikram etti..
     Çarşı Merkez cami önünde Cuma namazı çıkışında Kutlu doğum haftası nedeniyle verilen yemeğe ilçe halkının ilgisi yoğun oldu. 

Çamardı ilçe Müftülüğünce 14 - 20 Nisan 2012 tarihleri arasında “Kutlu Doğum Haftası “ düzenlendi..Konferanslar , konuklar , dolu dolu bir etkinlikler dizisi yaşandı.
    HZ.PEYGAMBER VE KARDEŞLİK HUKUKU KONULU KONFERANS  VERİLDİ
       Çamardı Müftülüğü 2012 Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde “Hz. Peygamber ve Kardeşlik Hukuku” konulu Konferans düzenlendi.   Çamardı Kapalı Spor salonunda ki konferansa konuşmacı olarak Gaziantep Üniv. İlahiyat Fak. Dekanı Prof.Dr. Ali AKPINAR  katıldı. 
  




Akkaya’da çözüm 
AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Akkaya Barajı sorununun çözümü hususunda çok önemli adımların atılmakta olduğunu ve yakında uygulama safhasına geçileceğini ifade ettiği belirtildi. Akkaya sorunu ve çözümü hususunda başından beri duyarlı yaklaşımını ve yakın takibini sürdürerek Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’yla sürekli temasta olan Kavaklıoğlu, ilgili Bakanlıklarca geçtiğimiz günlerde derinlemesine incelemelerin gerçekleştiğini söylediği belirtildi.. 
Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Su Yönetimi Genel Müdürlüğü, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı uzmanları tarafından iki gün boyunca gerçekleştirilen yerinde tetkik ve çalışmalar neticesinde iş ve eylem planının hazırlanmakta olduğunu bilgisini veren Milletvekili Kavaklıoğlu, çalışmaların yakında somut çıktılara dönüşeceği vurguladı. 
Zaman kaybetmeden uygulamaya geçilecek
Ayrıca Niğde’nin önemli sulama barajlarından biri olan Akkaya’nın yılların bu noktaya getirdiği kirlenme ve dayanılmaz kokular yayması şeklindeki bu büyük sorunda kapsamlı tetkiklerin ve teşhislerle sürdürülebilir çözümün gerçekleşmesi noktasında çalışmaların yakından takipçisi olduklarının bir kez daha altını çizdi. Yakında Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun Niğde’ye geleceğini belirten Kavaklıoğlu, özellikle de Niğde kamuoyunun soruna duyarlı olmasından memnuniyet duyduklarını söylediği belirtildi.


GENÇLİK HİZMETLERİ VE SPOR İL MÜDÜRÜ METİN KAPLAN İZMİR İL MÜDÜRÜ OLDU

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan Niğde'deki Görevinden Ayrıldı...

2004–2012 yılları arasında Niğde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü olarak birçok başarıya imza atan Metin Kaplan 25.04.2012 tarihi itibariyle Niğde’deki görevinden ayrıldı. Kadrosunun Geleneksel Spor Dalları Federasyonunda olup, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç Oluruyla İzmir İl Müdürü olarak atanmıştır. 

EN SEVGİLİYE MEKTUP ÖDÜL GETİRDİ          
 ÇAMARDI YARIŞMADAN İKİ ÖDÜL İLE DÖNDÜ. ÇAMARDI BURÇ İLKÖĞRETİM OKUL MÜDÜR YARDIMCISI BÜYÜKLERDE , NAZMİYE PINAR İLKÖĞRETİM OKULU ÖĞRENCİSİ DERECEYE GİRDİ. ÖDÜLE HAK KAZANDI.
Bor Belediyesi ve Genç Sanayici ve İşadamları Derneği (GESİAD) “En Sevgiliye Mektup” konulu kültürel etkinlik gerçekleştirdi. Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Bor Belediyesi ve GESİAD’ın düzenlediği kültürel yarışmada; ilköğretim birinci kademe, ilköğretim ikinci kademe, lise ve 18 yaş üstü olmak üzere 4 farklı kategorilerde ödüller verildi. Gecede Asım Yıldırım, Selman Okumuş ve Mustafa Demirci konuk oldu. Asım Yıldırım hikâyeleri ile Mustafa DEMİRCİ ise tasavvuf müziği ile geceye renk kattı. Niğde Üniversitesi kapalı spor salonunda peygamber sevgisi salona sığmadı. Niğdelilerin bir araya geldiği gecede AK Parti Milletvekilleri Alparslan KAVAKLIOĞU ve Ömer SELVİ’nin yanı sıra Niğde Belediye Başkanı Faruk AKDOĞAN, Bor Belediye Başkanı Sıtkı ERAT, AK Parti İl Başkanı Ahmet ÖZMEN de geceye katılanlar arasında yer aldı.
Gecenin sonunda “En Sevgiliye Mektup” yarışmasının sonuçları açıklandı. Ve ödüller sahiplerini buldu. İlçemizi temsil eden Nazmiye Pınar İlköğretim Okulu 7/A sınıfı öğrencisi Nedime GÜNGÖRDÜ İlköğretim İkinci kademe öğrencileri arasında 3. Olarak çeyrek altının sahibi oldu. 18 yaş ve üstü kategorisinde yarışmaya katılan Burç İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı İsmail GÖK mektup yarışmasında 3. Olmayı başardı.

25 Nisan 2012 Çarşamba


KAHRAMANMARAŞ VALİSİ  ŞÜKRÜ KOCATEPE’DEN VALİ BARUT’A ZİYARET

Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe Niğde Valisi Âlim Barut’a nezaket ziyaretinde bulundu.
Niğde Valisi Âlim Barut, ziyaretlerinden dolayı Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe’ye teşekkürlerini ileterek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Daha sonra  Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan’ın da eşlik ettiği ziyarette Vali Şükrü Kocatepe Valilik şeref defterini imzaladı.
Bir süre sohbet eden Valiler karşılıklı görüş alışverişinde bulundular.

24 Nisan 2012 Salı

Küçükler Görevleri Büyüklerden Devraldı



     YARININ BÜYÜKLERİ YÖNETİMDELER
            23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebi ile koltukları devralan küçükler, büyükleri aratmadılar.
   Çamardı Kaymakamlık makamına Yatılı İlköğretim Bölge Okulundan Ayşenur TEKİR, Belediye Başkanlığı koltuğuna Nazmiye Pınar İ.Ö.Okulundan Nedime GÜNGÖRDÜ , YİBO ‘ dan Fatma H.AYDOĞAN Savcılık Makamına , Nazmiye Pınar İ.Ö.Okulundan Duygu İYİ Milli Eğitim Müdürlüğü makamına , Atatürk İlköğretim Okulundan Seda KAYA Garnizon Komutanlığı koltuklarını devir aldılar.
    Çamardı Kaymakamlık koltuğunu Kaymakam DÖNMEZ , Mehmet Akif Ersoy Yatılı İlköğretim Bölge Okulu öğrencisi Ayşenur TEKİR ‘ e Devretti
     Çocuk Kaymakam Ayşenur TEKİR , eğitime ve asayişe önem verdiğini belirterek , YİBO ‘ nun bahçesin de düzenleme yapılmasını istedi. Bunun için Belediye Başkanı Nedime GÜNGÖRDÜ’ yü arayarak okul bahçesine kum ve bank istedi.
      Kütüphanenin yetersiz olduğunu , gençlere uygun kitapların olmasını ve kütüphanede bilgisayar olmasını istedi.    Ayrıca ilçe de büyük eksiklik olan konferans salonunun yapılması gerektiğini belirtti.
       YİBO Müdür Yardımcısı Memmet YILMAZ , Kaymakam Mehmet DÖNMEZ’ e plaket takdim etti.


Gençlik ve Spor’da  değişim
Niğde Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünde il müdürü değişti. 
Niğde Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapan Harun Turhan yeni Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü olurken Metin Kaplan' ın, Türkiye Oryantiring Federasyonunda
  görevlendirildiği belirtildi.
Yeni müdür akademisyen ve sporcu
Yeni İl Müdürü Harun Turhan, 1962 doğumlu ve çift yüksek lisansa sahip. Lisans ve ilk yüksek lisansını Uludağ Üniversitesinde, ikinci yüksek lisansını ise Pamukkale Üniversitesinde tamamladı. Bir süre öğretmenlik yapan Turhan, 1995 yılında araştırma görevlisi olarak girdiği Niğde Üniversitesinde,  Eğitim Fakültesinde Türkçe Eğitimi Bölümünde öğretim üyesi görev yaptı. Bölüm başkan yardımcılığı gibi pek çok idari görevde bulunan Harun Turhan’ın spor geçmişi de bulunuyor.  Ayrıca Turhan’ın çok sayıda akademik çalışması, sempozyum bildirileri ve ulusal dergilerde yayınlanmış makaleleri bulunduğu belirtiliyor.

Alpaslan Kavaklıoğlu’ndan başarı temennisi
Harun Turhan’a ilk tebrik ise AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu’ndan geldiği , Gençlik Hizmetleri ve Spor alanlarında oldukça önemli hizmetlerin gerçekleşeceğini ve Niğde’yi spor açısından cazip bir il yapmayı hedeflediklerini belirten  Kavaklıoğlu, yeni il müdürü  Turhan’a yeni görevinde başarılar diledi. 

Ahiler Kalkınma Ajansı Nisan Ayı Toplantısı
Yönetim Kurulu Toplantısı Perşembe Günü Yapılacak

          Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Aylık Olağan Toplantısı, 26 Nisan 2012 Perşembe Ajans Merkez Binası Yönetim Kurulu Toplantı Salonu’nda yapılacak.

           Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Aksaray Valisi Orhan Alimoğlu başkanlığındaki toplantı Aksaray, Niğde, Kırıkkale, Nevşehir ve Kırşehir illeri Valileri’nin yanı sıra Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanları ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları’nın katılımıyla gerçekleştirilecek.   

Niğde Karma Atletizm Takımı Yarın Finallerde Yarışacak



    NİĞDE ATLETİZM TAKIMI YARI FİNALLERDE YARIŞACAK

Atletizm Federasyonu faaliyet programında 
yer alan atletizm geliştirme projesinde 
yarı final müsabakaları25 Nisan 2012
 tarihinde Eskişehir ilinde yapılacaktır.
 Atletizm takımı son çalışmaları yaparak
 yola çıktı.Gençlik Hizmetleri Spor İl
 Müdürlüğü Atletizm antrenörü Ahmet
 YAVUZ’un yaptığı açıklamada;  
"İlimiz atletizm takımı 4 Nisan 2012 
tarihinde Karaman ilinde yapılan grup yarışmalarında 1998–1999
 erkeklerde grup dördüncüsü 2000-2001 yaş kategorisinde kızlarda
 sekiz ilin içerisinde grup üçüncüsü olarak finallere gitmeye hak kazandık."
 Dedi. Eskişehir’de yapılacak yarı final 
müsabakalarında 20 takım içerisinde ilk altıda yer alıp finallere kalmak olduğunu
 belirtti. Niğde İlini temsilen katılacak olan idareci antrenör ve sporcu kafilesi :
Ahmet YAVUZ         (İdareci-Antrenör)
Tevfik ÖZBEK           (Antrenör)
Beşir ERÇATIM        ( Sporcu)
H.Hüseyin TOPÇU             “
Mücahit KARABACAK       “
Ömer ALBAYRAK               “          
Hatice GÜNAYDIN             “
Nazan DOĞRU                   “
Zehra YILMAZ                     “
Memnune ÖZDOĞAN       “

 23 NİSAN BAYRAMI ÇOŞKUYLA KUTLANDI
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Niğde'de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, Atatürk Anıtı'na çelenk konularak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra 5 Şubat Stadı'nda devam eden törende, Niğde Valisi  Alim Barut, Garnizon Komutanı Albay İsmet Cansaran ve Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, halkın ve çocukların bayramını kutladı. 
Kutlama törenine Niğde Valisi Alim Barut,  Niğde Milletvekili Ömer Selvi, Garnizon Komutanı Albay İsmet Cansaran, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan,  Cumhuriyet Başsavcısı Hayreddin Akçıl, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit, Niğde Askerlik Şube Başkanı Kadir Okyay,  Daire Amirleri, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları ile meslek odalarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.  
Niğde  Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, günün önemine binaen yaptığı konuşmasında; "Birinci bayramımız, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 92. yıl dönümü, ikinci bayramımız, milli hakimiyet, yani ulusal egemenlik bayramımızdır. Üçüncü bayramımız ise, çocuk bayramımızdır. Bayramımız kutlu olsun" dedi.  

23 Nisan 2012 Pazartesi



23 NİSAN  ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLANDI
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında birbirinden renkli gösteriler sergileyen çocuklar, izleyenlerden bol alkış aldı. Tüm yurtta olduğu gibi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Çamardı ilçesinde de coşkuyla kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 92. yılı coşkusu, Hükümet Meydanı'nda, düzenlenen törende protokol sırasına göre Atatürk anıtına çelenklerin sunulması ile başladı. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi  huzurunda 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından, İstiklal Marşı eşliğinde, bayrak göndere çekildi.


 Kaymakam Mehmet F. DÖNMEZ , Garnizon Komutanı Cem GÖKDEMİR , Belediye Başkanı Yavuz SOYLU  törene katılan okulların ve halkın bayramını kutladı.
     Milli Eğitim Müdürü Mehmet ULUSOY günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.
      Bir öğrenci yönetiminde tüm öğrenciler  “ Öğrenci Andı “ nı okudu.
      Öğrenciler günün anlam ve önemini belirten şiirler okudu.
      Atatürk İlköğretim Okulu öğrencilerinin oratoryo gösterisi , Nazmiye Pınar İlköğretim Okulu ve YİBO öğrencilerinin folklor gösterisi ilgi ile izlendi.









       








     

23 NİSAN KUTLU OLSUN


21 Nisan 2012 Cumartesi


Milletvekillerinden Belediye Başkan Yardımcılarına Ziyaret
AK Parti Niğde Milletvekilleri Ömer Selvi ve Alpaslan Kavaklıoğlu Niğde Belediye Başkan Yardımcılığı görevine atanan Cengiz Ecemiş ve Yakup Yerlikaya’yı makamında ziyaret ederek hayırlı olsun temennisinde bulundu.
Ziyaret sırasında Niğde Belediyesinin çalışmaları ve projeleri hakkında bilgi alan milletvekilleri, başkan yardımcılarına yeni görevlerinde başarı diledi.
Ecemiş ve Yerlikaya da milletvekilinin ziyaretinden memnuniyet duyduklarını belirttiler.

Yazar Erkin AYAN

             YAZAR ERKİN AYAN ÇAMARDI İLÇESİNDE OKURLARI İLE BULUŞTU. YENİ BASIMI ÇIKAN " BEYAZ SALINCAK " KİTABINI TANITTI.

BAŞARI ÇEMBERİ PROJESİ KAPSAMINDA
ÜSKÜL İLKÖĞRETİM OKULU’ NA ZİYARET 
 Çamardı Mehmet Akif Ersoy Yatılı İlköğretim Bölge Okulu 8/C Sınıfı öğrencileri İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 2011/2012 Eğitim Öğretim Yılının II. Döneminde  İlköğretim okullarında Eğitim-Öğretimde  kaliteyi arttırmak, bu yöndeki çalışmaları yönlendirmek amacıyla başlattığı Eğitimde İyi Örnekler Başarı Çemberi Projesi kapsamında Okul Müdürü Orhan ÇETİN, Müdür Yardımcısı Fatma KORUCU ve Rehber Öğretmen B.Yasir ÖZTÜRK eşliğinde Çamardı İlçesi Üskül Yeniköy İlköğretim Okulu öğrencilerini ziyaret ettiler. 

    Projede Niğde İlin de bulunan 157 adet ilköğretim okulu 2011 Yılı SBS Puan ortalamalarına göre  1-11-21….-151 sıralaması şeklinde 10'ar basamak atlanarak toplamda 10 adet olmak üzere gruplandırıldı. Bu projenin hedefi başarı sıraları farklı olan okul müdürlerini ayda bir kez bir araya getirerek eğitimde iyi örnek uygulamalarının paylaşılması ve ortaya çıkan sorunların pratik çözümlerinin tartışılması. Bu çerçevede Niğde ilindeki ilköğretim okulları arasında başarı çemberi oluşturularak eğitim-öğretimdeki kaliteye ivme kazandırmak amaçlanmıştır.

Yazar Serhan Büyükkeçeci

                   YAZAR SERHAN BÜYÜKKEÇECİ ÇAMARDI İLÇESİNDE KİTAP FUARINDA OKURLARI İLE BULUŞTU.
                    SATRANÇ TURNUVASI 
     Çamardı Nazmiye Pınar İlköğretim Okulu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve 
Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Satranç Turnuvası düzenledi.
  9-10 Nisan tarihler arasında düzenlenen Satranç Turnuvasında Yıldızlar
 Kategorisinde Atatürk İ.Ö.O. Öğrencisi Yakup SOYLU 1. Olurken , Mehmet
 Akif Ersoy YİBO Öğrencilerinden Ümran AKCAN 2.  , Reyhan GÖK 3. ,
 Minikler Kategorisinde Nazmiye Pınar İ.Ö.O Öğrencilerinden Furkan ALADAĞ
 1. Olurken , Atatürk İ.Ö.O'ndan Alperen KAÇAN 2. Nazmiye PINAR İ.Ö.O'ndan
 Aykut ECEMİŞ 3. Oldu. 
   Dereceye giren öğrencilerin ödülleri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk 
Bayramı Töreninde verilecek.

19 Nisan 2012 Perşembe



FIRTINA HAYATI FELÇ ETTİ
.    
 AŞIRI FIRTINA DÜN NİĞDE , ÇAMARDI VE BELDELERİNDE HAYATI OLUMSUZ
 ETKİLEDİ.
SABAH BAŞLAYAN VE ŞİDDETİNİ ARTIRAN FIRTINA , TABELALARI , ÇÖP 
 KONTEYNIRLARINI YERİNDEN SAVURURKEN , PEK ÇOK AĞAÇ KIRILDI ,
 YOLLARA DEVRİLDİ.
   AŞIRI FIRTINA VE TOZ BULUTU ULAŞIMIDA ETKİLİYOR. ÇAMARDI İLÇESİ 
BADEMDERE BELDESİ GİRİŞİNDEKİ " BADEMDERE KASABASINA HOŞ GELDİNİZ "
YAZILI BÜYÜK LEVHADA FIRTINADAN YIKILDI.


basın meslek ilkeleri


Basın İlkelerini 14 .9. 2011 tarihinde yayınlamıştık. Yine anımsatalım diyoruz.
Basındaki bazı arkadaşlara 8.maddeyi anımsatmak amacı ile..

8. bir basın organının dağıtım süreci tamamlanmadan o basın organının özel çabalarla gerçekleştirdiği ürün, bir başka basın organı tarafından kendi ürünüymüş gibi kamuoyuna sunulamaz. ajanslardan alınan özel ürünlerin kaynağının belirtilmesine özen gösterilir. 



yaptırımlarını da anımsatmamıza gerek yok sanıyoruz.
                   ÇAMARDI İLÇESİNDE  KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİKLERİ DEVAM EDİYOR


        Çamardı İlçe Müftülüğü, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle, İlçe Müftüsü Hayri ERENAY ve beraberindeki Din Görevlileri ile Çamardı İlçe Merkezinde esnafı ve kurumları ziyaret ederek gül dağıttı...
            Kutlu Doğum Haftası sebebi İlçe Müftülüğünün etkinlikleri kapsamında, İlçede bulunan  Esnaflar başta olmak üzere vatandaşlara ve kurumlara gül takdim ettiler...
 Gün boyunca devam eden etkinlikler çerçevesinde  esnaflarla,  vatandaşlarla  sohbet edilip gül verildi. Ayrıca Kaymakamlık ,Savcılar , Hakimler , Belediye Başkanları , ,daire amirleri ve kurumlarda hizmet eden personelin  Kutlu Doğum Haftası kutlandı,  Gül sunuldu....
         Öğleden sonra Çamardı İlçe Müftülüğünde görev yapan tüm Din Görevlilerine  Konferans verildi...
Diyanet İşleri Başkanlığı, Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof.Dr. Ramazan ALTUNTAŞ, Çamardı İlçe Müftülüğüne Bağlı Personele,'' Medeniyet İnşaasında Kardeşlik Hukukunun Önemi'' konulu bir konferans verdi.
        Çamardı İlçe Müftüsü Hayri ERENAY'ın açılış konuşmasının ardından Konferansı sunmak üzere kürsüye gelen Prof.Dr. Ramazan ALTUNTAŞ konuşmasında;  "Medeniyetimizin kurgusunda kardeşlik vardır.Peygamber Efendimiz (SAV)'in ahlakını ilke edinip, O'nun sünnetini uygulayıp yaşantımıza yansıtmamız gerektiğini, çevresindeki insanlarla nasıl bir kardeşlik ilişkisini kurduğunu, öğrenip ve bunun bilincinde olmamız gerektiğini vurguladı ".. 

Bölge Finalinde Niğde 3. Oldu


     KADIN ÇİFTÇİLER YARIŞIYOR BÖLGE FİNALİNDE GÜLŞEN GÜNGÖR 3.OLDU
Kırsal kesimde yaşayan kadın çiftçilerin birbirleriyle kaynaşmaları, kendilerine güven sağlamaları, sosyal bir aktivitede bulunmaları, eğitim çalışmaları sonuçlarının ve tarımsal konulardaki performanslarının değerlendirilmesi amacıyla  yapılan "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" adlı bilgi ve proje yarışmasının bölge finali Osmaniye Cebelibereket Kültür Merkezinde 9 ilin katılımıyla yapıldı.
Yarışmaya Osmaniye'nin yanı sıra Niğde, Kayseri, Kahramanmaraş, Adana, Mersin, Hatay, Kilis ve Gaziantep illerinde birinci olan Kadın Çiftçilerin katıldığı belirtildi.. Yarışma öncesinde Osmaniye İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Sağlam ile Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah birer konuşma yaparak yarışmacılara başarılar dilediler. Konuşmaların ardından yarışmacıla ve illerinin tanıtımı yapıldı. Sonrasında ise yarışmacıların heyecanlarını bastırmak amacıyla izleyicilere Türk Halk Müziğinin seçkin eserlerinden oluşan mini bir konser verildiği belirtildi..
Bölge finalinde sorulan 15 sorunun 14’ üne doğru cevap veren Adana yarışmacısı Tuğba Çokur 140 puanla birinciliği alırken Niğde ilinin temsilcisi Gülşen Güngördü ile Mersin ili temsilcisi Zeliha Şahin 120 puan alınca iki yarışmacı arasında ikinci ve üçüncüyü belirlemek üzere altın sorulara geçildi. Altın sorular sonunda Mersin ilinin temsilcisi Zeliha Şahin ikinciliği elde ederken ilimizi temsilen yarışmaya katılan Gülşen Güngördü üçüncü oldu.
Yarışma sonunda Vali Celalettin Cerrah tarafından birinciye 3 bin lira, ikinciye 2 bin lira, üçüncüye bin lira para ödülü ve çeşitli hediyeler verildi. Ayrıca yarışmaya katılan tüm yarışmacılara yine Celalettin cerrah tarafından plaket verildi. Yarışmada birinci olan Adana yarışmacısı Tuğba Çokur Haziran ayı içerisinde Çanakkale ilinde yapılacak Türkiye finaline katılacak.
İl Müdürü Nizamettin Bilhan’da ilimizi başarıyla temsil ederek üçüncü olan kadın yarışmacı Gülşen Güngördü’yü kutlayarak başarılarının devamını dilediği belirtildi.

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ OLAYI KINADI 

Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Alirıza ERDOĞAN tarafından basın mensubu üyeleri ile toplantı düzenlenmiştir. Düzenlenen toplantıya Sağlık Müdürü, Sağlık Müdür Yardımcıları, Halk Sağlığı Kurumu İl Müdürü, Müdür Yardımcısı ve Hastane Başhekimleri katılmışlardır.
Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Alirıza ERDOĞAN toplantıda Gaziantep’te hasta yakını tarafından Dr. Ersin ARSLAN öldürülmesi nedeniyle duyduğu üzüntüyü dile getirmiş ve bu olayın tekrar yaşanmaması temennisini paylaşmıştır.
“Bir hekim kolay yetişmemekte, ailesi ve kendisi için zorlu ve külfetli bir süreç sonucunda hekim olmaktadır. Sağlık hizmeti 24 saat süren bir hizmettir. Bir hekim mesai saati dışında, tatilde ve emekliliğinde de; yakınında cereyan eden herhangi bir sağlık problemine müdahil olmak mükellefiyetini taşır. Bu meslek bir ömür sorumluluk taşınmasını gerektiren bir meslektir. Bu denli fedakarca çalışan hekimlerimizin, hastaları sağlığına kavuşturmak için çalışırken öldürülmesi çok üzüntü vericidir.”
 ERDOĞAN sözlerine “Gerek ülkemde gerek ilimizde hiçbir arkadaşımın böyle bir olayla karşılaşmamasını temenni ediyor, sağlık camiası adına olayı kınıyorum. Hayatını kaybeden meslektaşımıza Allah’tan Rahmet ve ailesine baş sağlığı diliyorum”. dedi.

KİTAP OKU KAZAN


 KİTAP OKUMA YARIŞMASI SONUÇLANDI
Yarışma,  Çamardı Mehmet Akif Ersoy YİBO ‘ da yapıldı. Yarışmaya Çamardı genelindeki bütün ilköğretim okullarının 6, 7 ve 8'inci sınıflarında okuyan öğrenciler katıldı.
Yarışmaya Mehmet Akif Ersoy YİBO öğrencilerinin katılmasının zorunlu olduğu , isteyen okulun istediği kadar öğrenci ile katılabileceği belirtildi.
Yarışmada toplam 100 sorunun olduğu , 120 dakika süre verildiği belirtildi.
    Kitap Okuma Yarışmasında dereceye giren öğrenciler :
      1.Sevde TUNÇ  - Atatürk İlköğretim Okulu
      2. Ertuğrul KARAGÖZ - Burç İlköğretim O.
      3. Ayşe ECEMİŞ - Nazmiye Pınar i.Okulu
      4. Behice YAZICI - Atatürk İ.Ö.Okulu
      5. Hayrünisa SAĞLAM - Atatürk İ.Ö.Okulu

  Öğrencilerin kazandığı ödüller 23 Nisan Egemenlik ve Çocuj Bayramı Töreninden sonra verilecek diye belirtildi.

AVRUPA BİRLİĞİ ÜLKESİ ÖĞRETMENLERİNDEN VALİ BURUT’A ZİYARET


Avrupa Birliği kapsamında yürütülen projeler dahilinde, farklı Ülkelerden İlimize gelen Öğretmen ve Öğrenciler İlimiz Fatih Anadolu Lisesi idarecileri ile birlikte Niğde Valisi Âlim Barut’u Makamında ziyaret etti.

Ziyarete Fatih Anadolu Lisesi Müdürü Hilmi Arala, İngilizce Öğretmeni Ayhan Tonga’nın yanı sıra Avrupa Birliği Ülkesi Öğretmenlerinden Almanya’dan Amanda Weaver Eckert ve Marcus Bitzhoefer, Portekiz’den Bruno Batista, Polonya’dan Zbigniew Werczyński ve Beata Szwedek, İspanya’dan Cristinan González ve Maríjo Irastorza ile öğrencileri katıldılar.

Proje hakkında İngilizce Öğretmeni Ayhan Tonga verdiği bilgide; “Proje Avrupa Birliği, Hayat Boyu Öğrenme, bünyesindeki Çoklu Okul Ortaklıkları kapsamında gerçekleştirdiğimiz bir projedir. Projemiz “A Step To Our Joint Future Democracy” “Ortak Geleceğimize Bir Adım Demokrasi” isimlidir.

Avrupa Birliğe ne ortak olan Ülkeler Portekiz, in Qurem şehrinden, Almanya’nın Hessen şehrinden, İspanya’nın San Sebastian şehrinden, Polonya’nın Liniewo şehrinden okullarımızdır. Ülkemizi temsilen de Niğde İli Fatih Anadolu Lisesidir.

Projedeki amacımız, öğrencilerimize demokrasi şemsiyesi altında düşmanca duyguların ve önyargıların anlayış ve diyalog yoluyla değiştirilebileceğini kanıtlamak arzusundayız. Farklı dil, din, kültürlere sahip insanlarında aynı dili konuşabileceğini öğrencilerimizle bunu göstereceğiz.

Ayrıca projemiz kapsamında öğrencilerimizin yabancı dil gelişimlerine katkıda bulunmak arzusundayız. Projemiz kapsamında misafirlerimiz 16-20 Nisan 2012 tarihleri arasında İlimizde kalacaklar” dedi.

18 Nisan 2012 Çarşamba


NİĞKAD-BİR Meclis Toplantısı Yapıldı

Niğde Düzenli Katı Atık Depo İşletme Birliği 2012 yılı 1. Meclis toplantısı Niğde Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirdi.

Niğde Belediye Başkanı ve Niğde Düzenli Katı Atık Depo İşletme Birliği Faruk Akdoğan’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya 45 birlik üyesi belediyenin başkanları ve meclis üyeleri katıldı.

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Düzenli Katı Atık Depolama Tesisi 1. Etap inşaatının tamamlandığını belirterek en kısa sürede işletmeye açılacağını söyledi. Tesisin şu ana kadarki maliyetinin 7.092.042 TL olduğunu belirten Başkan Akdoğan, bu miktarın 4.153.926,00 TL sinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığından hibe olarak alındığını belirtti. 

ÇAMARDI İLÇESİNDE BİR İLK


ÇAMARDI İLÇESİNDE MİNİ KİTAP FUARI AÇILDI
 Çamardı İlçe Kaymakamlığı ve Çamardı Milli Eğitim Müdürlüğünün iş birliği ile hazırlanan “ Kitap Kumbaram “ eğitime destek projesi kapsamında  ilçede bir ilk yaşandı. Mini Kitap Fuarı açıldı.
       Öğrenciler kumbaraları ile Çamardı Öğretmen Evinde açılan Kitap Fuarına öğretmenleri ile gelerek beğendikleri , okumak istedikleri kitapları aldılar.
   “ Kitap Kumbaram “ eğitime destek projesi 19.3.2012 tarihinde öğrencilere kumbara dağıtımı ile başladı.
    Ilçe genelinde tüm okullarda öğrencilere 2660 adet kumbara dağıtılacak. Hiç ayrım yapmadan ana okulu öğrencilerinden , lise öğrencilerine kadar hepsine ve tüm öğretmenlere kumbaralar dağıtıldı.
        Ayrıca projeyi tanıtmak amacı ile ilçede ki daire amirlerine de birer kumbara dağıtıldı. Bu kampanya kapsamında 16 - 20 Nisan tarihleri arasında açık kalacak olan  “ Kitap Fuarı “ Çamardı Öğretmen Evinde açıldı.