9 Nisan 2012 Pazartesi


Kavaklıoğlu: “Niğde, yeni teşvik sistemiyle yatırımda cazip bir adres oldu”
AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Hükümetin hayata geçirdiği yeni teşvik sistemiyle ilgili bazı değerlendirmelerde bulundu. Yeni paketin ülke kalkınmasını hızlandıracağını ve ulusal hedeflere varılmasını kolaylaştırılacağını söyleyen Kavaklıoğlu, yeni sistemin Niğde açısından detaylarını da paylaşarak 6 bölgeden oluşan yeni sistemde Niğde’nin 5. bölgede yer almasıyla da yatırımda cazip bir adres haline geleceğini belirtti. Niğde’ye 5 milyon lira tutarında yatırım yapan ve 40 işçi istihdam eden bir yatırımcının teşvik belgesi kapsamı yatırımının 3,7 milyon lira destekleneceğini kaydetti. 
Yeni teşvik sistemi oluşturulması çalışmaları esnasında Niğde’nin daha iyi yararlanabileceği bir bölgede yer alabilmesi için bir dizi çalışma yürüttüğü de bilinen Milletvekili Kavaklıoğlu, sonuçtan mutluluk duyduklarını ifade etti. Ayrıca yeni teşvik sisteminin ülkeye, Niğde’ye, milletimize ve yatırımcılara hayırlı ve uğurlu olmasını dileyerek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Hükümet üyelerine teşekkür etti.
İşte Niğde’nin de yer aldığı 5. Bölgenin detayları
Yeni teşvik sisteminin, genel teşvik sistemi uygulamaları bölgesel teşvikler, büyük ölçekli yatırımların teşviki ve stratejik yatırımların teşviki olmak üzere 4 ana bileşenden oluştuğunu aktaran Kavaklıoğlu, Niğde’nin içinde yer altığı 5. Teşvik Bölgesinde, sigorta primi işveren hissesi desteğinin 31 Aralık 2013 tarihine kadar başlanılan yatırımlar için 7 yıl, 1 Ocak 2014 tarihinden sonra yapılan yatırımlar içinse 6 yıl olacağını söyledi. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder