10 Nisan 2012 Salı

AMATÖR BALIKÇILARA AVLANMA YASAĞI UYARISI

İL TARIM MÜDÜRÜ NİZAMETTİN BİLHAN AMATÖR BALIKÇILARI AVLANMA YASAĞINA UYMALARI KONUSUNDA UYARDI
İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nizamettin BİLHAN göl ve göletlerde avlanma yasağının başladığını belirterek amatör balıkçıları yasağa uymaları konusunda uyardı.
        İl Müdürü BİLHAN konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada ; “Denizlerimizde ve içsularımızdaki doğal yaşam alanlarının korunması, buralarda bulunan su ürünleri kaynaklarından amatörce yararlanılması, sorumlu ve sürdürülebilir avcılık için, amatör balıkçılığın belirli kurallar çerçevesinde yapılması zorunluluğu bulunmaktadır.
       Amatör (sportif) amaçlı su ürünleri avcılığında uygulanacak yasak, sınırlama ve yükümlülükler 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu ve bu kanuna istinaden hazırlanan yönetmelik ve tebliğler ile düzenlenmiştir.
      Bu bağlamda, amatör (sportif) amaçlı su ürünleri avcılığı yapan vatandaşlarımızın aşağıda belirtilen yasak, sınırlama ve yükümlülüklere uymaları gerekmektedir.
       İlimizde 1 Mart -1 Haziran tarihleri arasında sazan balığı, 1 Ekim -31 Mart tarihleri arasında doğal alabalık türleri avcılığı yasaktır." Dedi
     
        

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder