30 Nisan 2012 Pazartesi


NİĞDE DEFTERDARI CABİR DÖNER ' İN,
 KAYIT DIŞI EKONOMİYLE MÜCADELE STRATEJİSİ EYLEM PLANI İLE İLGİLİ AÇIKLAMASI

            “Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadele Stratejisi Eylem Planı (2011-2013)”  21.12.2011 tarihli ve 28149 sayılı resmi Gazetede yayımlanan 2011/21 sayılı Başbakanlık Genelgesi ile yürürlüğe girmiştir.
Söz konusu Başbakanlık genelgesi uyarınca, Eylem Planı uygulama sürecinin izlenmesi Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yerine getirilmektedir. Bu kapsamda, Gelir İdaresi Başkanlığı bünyesinde kayıt dışı faaliyet gösteren mükelleflerin tespit edilerek kayıt altına alınması da eylem planı kapsamında önem arz etmektedir.
Bu amaçla, öncelikle Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından kayıt dışı faaliyetlerin daha yoğun olduğu yerlerden başlamak üzere, İlimizde ve İlçe merkezlerinde de yoklama, tespit ile yaygın ve yoğun denetim çalışmalarının yapılmasına başlanılacaktır.
Ticari ilişkide bulunan ve vergi dairelerimize bu güne kadar mükellef kaydı yaptırmamış bulunan vatandaşlarımızın cezai işlemlerle karşı karşıya kalmamaları için kendiliklerinden 213 sayılı Vergi Usul Kanunumuzun ilgili pişmanlık hükümlerinden yararlanarak vergi dairelerimize beyanda bulunmaları, mükellefiyetini yaptırmadan gayri faal çalışan vatandaşlarımızın mükellefiyet kayıtlarının yaptırılması menfaatleri icabı olacaktır.
Kamuoyuna önemle duyurulur.


                                                                                            


      






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder