10 Nisan 2012 Salı

AYHAN ŞAHENK VAKFI, NİĞDE’YE DESTEKLERİNİ SÜRDÜRÜYOR


AYHAN ŞAHENK VAKFI TARAFINDAN YAPTIRILAN SABİHA ŞAHENK KÜTÜPHANESİ BİNASI, NİĞDE BELEDİYESİ’NE DEVREDİLDİ. SABİHA ŞAHENK İSMİ, ÜNİVERSİTENİN YENİ KÜTÜPHANE BİNASINDA YAŞAMAYA DEVAM EDECEK.
Doğuş Grubu'nun Kurucusu ve Onursal Başkanı Ayhan Şahenk’in topluma yaptığı hizmetleri kurumsallaştırmak amacıyla 1992 yılında kurduğu Ayhan Şahenk Vakfı, Niğde için gerçekleştirmekte olduğu destek çalışmalarına devam ediyor.
Vakıf, eğitim, kültür, sağlık, spor ve çevre konularının yanı sıra bilimsel çalışmalara da destek vermekte ve sosyal yardımlarda bulunmaktadır. Ayhan Şahenk Vakfı’nın 2000 yılında yaptırdığı ve 2003’ten itibaren de Niğde Üniversitesi bünyesinde hizmet veren kütüphane binası, Niğdelilerin hizmetine sunulmak üzere Niğde Belediye’sine devredildi. Yukarı Kayabaşı Mahallesi’nde yer alan bina, toplam 1950 m2’lik kapalı alana sahip. Binanın önümüzdeki dönemde, kentin ihtiyaçları doğrultusunda şekillenecek bir alanda hizmet vermesi planlanıdığı belirtildi. 
Türkiye’nin en modern kütüphanelerinden biri olduğu, Sabiha Şahenk Kütüphanesi’nin ismi ise üniversitenin yeni binasında yaşamaya devam edeceği ,  29 Mart 2012 tarihinde Üniversite Senatosu’nun aldığı kararla, bir eğitim gönüllüsü olan Sabiha Şahenk  isminin, Ağustos 2011 tarihinde tamamlanan Niğde Üniversitesi’nin Merkez Yerleşkesi’ndeki modern ve yüksek kapasiteli kütüphane binasında yaşatılması sağlandığı belirtildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder