8 Nisan 2012 Pazar

Kapalı sistem Sulama

6 Bin Dekar Alan Kapalı Sistemle Sulanacak

Kapalı sistem sulama ile ilgili bir açıklamada bulunan Vali Âlim BARUT; Niğde İli için suyun önemli olduğunu her platformda vurguladığını belirterek, gerek içme suyunun gerekse sulama suyunun bir damlasını boş yere harcanmaması gerektiğini dile getirdi.
Vali BARUT, göreve geldiği günden buyana tarımsal sulama çalışmalarına gereken önemin gösterildiğinin altını çizerek, bütçe imkanları dahilinde ve gerekse ek bütçe kaynaklarıyla göletler, yeraltı sulama tesisleri, yerüstü sulama tesisleri olmak üzere il özel idare eliyle birçok işin altına imza attıklarını kaydetti.
Konuyla ilgili açıklamasında Vali Âlim BARUT şunları söyledi;
“Niğde için tarımın ne kadar önemli olduğu, tarım için de suyun ne kadar önemli olduğu tartışılmaz. Biz geldiğimiz günden beri tarımsal sulama dedik. Bu söylemimizi de geçtiğimiz yıllarda farklı projeler uygulayarak hayata geçirdik.
Altunhisar İlçemiz Ulukışla kasabamıza kapalı sistem sulama yapılması için ihalemizi yaptık işi başlattık. Çamardı İlçesi Kavlaktepe Kapalı Sistem Sulama Tesisi’nin de ihalesi yapıldı. Orada da önümüzdeki ay iş başlayacak. İki işimizi de yılı içerisinde bitirip üreticimize teslim edeceğiz.”dedi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder