İNTERNET'TE CİNSEL İSTİSMAR, MÜSTEHCENLİK VE KUMAR TEHLİKESİ
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in internette toplum dokusunu tahrip eden kumar, cinsel istismar ve müstehcenlik sitelerine yönelik erişim engelleri ve takibin artırılması ilgili Hükümetin ne yaptığına yönelik soru önergesini yanıtlayan Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, engelleme tedbirlerini anlattı. Bakan Arslan ”engelleme tedbiri alınan sitelerin yüzde 99.7’sinin “çocukların cinsel istismarı, müstehcenlik, fuhuş ve kumar için yer temini” suçları kapsamında olduğunu açıkladı.
YÜZDE 99.7 CİNSEL İSTİSMAR, MÜSTEHCENLİK VE KUMAR
Bakan Arslan, CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesine yanıt verdi. Arslan, “5651 sayılı Kanun’un 8’inci maddesi kapsamında resen uygulanan tüm erişim engelleme tedbirlerinin yaklaşık yüzde 99,7’si dört suç düzenlemesi ki bunlar “çocukların cinsel istismarı, müstehcenlik, fuhuş ve kumar oynanması için yer ve imkân sağlama” suçları kapsamında gerçekleşmiş; diğer binde 3’lük bölümünü ise kalan suçlar yani intihara yönlendirme, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını kolaylaştırma, sağlık için tehlikeli madde temini ve yine, 5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun’da yer alan suçlardan oluşmaktadır” dedi.
SİTE İSİMLERİ AÇIKLANAMIYOR
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, erişimi engellenen internet sitelerinin isim ve sayılarının, ülkemiz açısından haksız algı oluşumuna meydan verebileceği gerekçesiyle açıklanamayacağını bildirdi.
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in konuyla yanıt veren Bakan Ahmet Arslan, “İnternet erişiminin engellenmesine yönelik işlemler Bakanlığımız ilişkili kuruluşu olan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından 5651 sayılı Kanun kapsamında resen ve veya mahkeme kararları kapsamında gerçekleştirilmektedir” dedi.
SİTE İSİMLERİ SUÇLA MÜCADELEDE SIKINTI YARATIR
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, “ BTK tarafından yapılan işlemlerin rakamsal değerlerinin ve internet site isimlerinin açıklanması suçun önlenmesi ve suçla mücadelede sıkıntılara sebep olabilecek ve özellikle çocuk pornosuna ilişkin içeriklerin de deşifre olmasına yol açacaktır. Bu rakamlardan hareketle, uluslararası düzeyde ülkemiz aleyhine haksız algı oluşmasına meydan vermemek ve olası bilgi kirliliğini önlemek adına diğer ülkelerde de olduğu gibi bu rakamlar resmî olarak toplu şekilde açıklanmamaktadır” ifadelerini kullandı.
ÇOCUKLARIN ZARARLI BİLGİSAYAR OYUNLARINDAN KORUNMASI İÇİN ALINAN TEDBİRLER
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, çocukların, zararlı içerikler içeren bilgisayar oyunlarından korunması kapsamında Uluslararası Çocuk ve Bilgi Güvenliği Etkinlikleri “Dijital Oyunlar” temasıyla 9-11 Ekim 2017 tarihlerinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunda gerçekleştirildiğini de belirterek, “ Yapılan çalıştaylar ve sempozyumlarda dijital oyunlar bütün yönleriyle tartışılarak ele alınmış, bu konunun üzerine önemle gidilmesine yönelik çalışmalarımız devam etmektedir” açıklamasında bulundu.
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, internetin yaşamın artık vazgeçilmezi olduğunu belirtip yararlı ve gerekli biçimi ile kullananlar yanında kötü amaçla kullananlar olduğuna vurgu yaparak, “Bir yerde özellikle çocuk için erişimi zor olan çok olumsuzluğu da içinde bir durum söz konusu. Teknik olanaklar ile engellenebilen kumar, fuhuş gibi olumsuz örnekler için denetim ve yasal yollar ile engelleme uygulanması şart. Denetim ve caydırıcı uygulamalar artırılmalıdır” dedi.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder