13 Ocak 2018 Cumartesi


NİĞDE ‘YE GSM ALTYAPISI KURULACAK KÖYLER

Gürer sordu, Bakan Arslan  Niğde’de GSM ve mobil İnternet altyapısı kurulacak köyleri açıkladı..

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, GSM altyapısı olmayan ve mobil internet erişimi yapılamayan yerleşim birimlerinin sorununu TBMM gündemine getirdi. Ömer Fethi  Gürer’in sözlü soru önergesini yanıtlayan Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, Niğde’de GSM ve mobil internet altyapısı kurulacak olan yerleşim birimlerini açıkladı. 
GSM ALTYAPISI KURULACAK KÖYLER
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, GSM altyapısı olmayan yerleşim yerlerine altyapı projesi kurulması kapsamında Niğde ili Bor Kızılkapı, Ulukışla Madenköy, Ünlüyaka, Çamardı, Üçkapılı ve Merkez, Özyurt yerleşim yerleri kapsama altına alınmıştır” dedi.
GEDELLİ VE TEKNEÇUKUR’A BAZ İSTASYONU
Bakan Arslan, “Buna ilave olarak, 1.472 yeni yerleşim yerine mobil internet altyapısının kurulması kapsamında Niğde ili Ulukışla Gedelli ve Tekneçukur yerleşim yerlerine bazistasyonu kurulumu yapılacaktır” açıklamasında bulundu. 
​CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Niğde köylerinde cep telefonu ile erişim sağlanamayan köyler için girişimlerde bulunduklarını belirterek, “Günümüzde yaygın kullanılan telefon ile her yere erişim sağlanamadığında kullanıcı alışkanlığı ile mağduriyet yaşıyor ülke genelinde muhtarlardan bilgi sağlanarak erişim sorunu ortadan kaldırılmalıdır” dedi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder