15 Ocak 2018 Pazartesi

Gürer ,Niğde-Bor Yolunu TBMM Gündemine Taşıdı


CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde-Bor arasında sık sık meydana gelen trafik kazalarını, sözlü soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı. Ömer Fethi Gürer’in soru önergesini yanıtlayan Bakan Arslan, kazalarda yoldan kaynaklanan bir sorun olmadığını belirtti. 
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesine Meclis kürsüsünden yanıt verdi. Bakan Arslan, “Kara yollarımız üzerinde meydana gelen trafik kazalarına ait istatistiki bilgiler 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 5’inci maddesi gereğince trafik kaza tespit tutanaklarının düzenlenmesi ve buna bağlı olarak kaza istatistiklerinin toplanması Emniyet Genel Müdürlüğünün görev alanına girmektedir” dedi.
Bakan Arslan, “ Bu kapsamda, trafik kaza tespit tutanaklarına göre, Niğde-Bor arasında meydana gelen kazalarda yoldan kaynaklanan herhangi bir sorun olmadığı anlaşılmıştır” açıklamasında bulundu.
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise bu konuda, “Niğde Bor arası yolda çok sık kazalar meydana geliyor. Bu yolda üst yada alt geçiş, yonca gibi trafik akışında sorun azaltacak düzenlemeler yapılmalıdır. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ile Organize Sanayi Bölgesi ve Bor  TOKİ kavşağında bu düzenleme sağlanmalıdır. Yol  trafik akışı dikkate alınarak ayrıca yan yol yapımlarının da bugünden düzenlenmesi gerekir” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder