18 Ocak 2018 Perşembe

Gürer, “Gazeteci Dursun Suna’ya Hapis Cezası Gazetecilik Açısından Düşündürücü“

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Gazeteci Dursun Suna’nın,  bir haber nedeni ile hapis cezasına çarptırılmasının  düşündürücü olduğunu söyledi. 
CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Bir kamu görevlisini uygunsuz görüntülerini yayınlamasının özel hayata ilişkin görüntü ve sesleri ifşa etmekten  olarak değerlendiren mahkeme Dursun Suna’yı 2 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Gürer  Suna’nın yaptığı haber nedeni ile cezaevine konulmasının gazetecilik adına düşündürücü olduğunu belirtti.
Ömer Fethi Gürer, Üst düzey kamu görevlilerinin yaşam tarzlarıyla da topluma örnek olmaları gerektiğine işaret ederek gazeteci gizli çekim yapmıyor, verilmiş pozu haberleştirmiş. Bunun karşılığı olan bu ceza ağır olmuştur.  Gazeteci iftira atmıyor, yalan yazmıyor, bu anlamda sorumlu görülse dahi bunun karşılığı ceza evi olmamalıdır. diye konuştu.
Ömer Fethi Gürer, Dursun Suna’nın gazetecilik faaliyetini yerine getirdiği için 2 yıl 6 ay hapis cezası verilmesini  uygun bulmadığını ifade ederek, bir an önce bu yanlıştan dönülmesi gerektiğini vurguladı. 
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Türkiye’de basın özgürlüğünün  her türlü baskı altında olduğunu da ifade ederek “Bugün sadece gazetecilik faaliyetlerinden dolayı, yüzden fazla basın emekçisi cezaevlerine konulmuştur. Basının üzerindeki baskı her geçen gün biraz daha artmaktadır” dedi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder