22 Ocak 2018 Pazartesi

ÇAMARDILI ÇİFTÇİLER, SERTİFİKALARINI ALDI


ÇAMARDI DA 32 ÇİFTÇİ, SERTİFİKALARINI VALİ YILMAZ ŞİMŞEK’TEN ALDI
Çamardı İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘’KOP İdaresi %80 Hibe ile Destekli Özgür Tavuklardan sofranıza Gelen Lezzet Projesi’’ Sertifika Töreni ve ‘’Birlikte Üretip Daha Çabuk Büyüyelim’’ konulu ‘’Ören Göletinden Gelen Bereket’’ isimli tanıtım programı düzenlendi. Düzenlenen programda 32 çiftçiye sertifikaları verildi. 
Programa Vali Yılmaz Şimşek, Çamardı Kaymakamı Onur Şan, İl Jandarma Komutanı J. Albay İdris Tataroğlu, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, Çamardı Belediye Başkanı Yavuz Soylu, İl Genel Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna, AK Parti İl Başkanı Mahmut Peşin, Kurum Müdürleri ve çiftçiler ile vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve istiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe müdürlüğü tarafından hazırlanan proje tanıtım videosu slayt eşliğinde gösterildi.
Programda, tarım ve hayvancılığın ülke ekonomisine sağladığı katkılara değindiği konuşmasında Vali Yılmaz Şimşek, “Şüphesiz ki; tarım kenti olan ilimiz ekonomisinin en önemli ayağı tarım ve hayvancılıktır. Bu nedenle Sizlerin de başlıca geçim kaynağı olan tarımı daha ileri seviyeye taşıma görevi yine sizlere ve kamu kurumları olarak bizlere düşmektedir.
Tarım Müdürlüğümüze bağlı AR-GE birimimizce yapılan çalışmalar neticesinde ortaya çıkan proje ile birlikte ilçemizdeki Ören Göleti çevresindeki yaklaşık 15 000 dekarlık araziyi verimli bir hale getirmek için vatandaşlarımızın eliyle ilk etapta 1000 dekarlık kısma kiraz ve 500 dekarlık kısma ise kayısı dikilecek.
Toplam 1. 280. 000 liraya mal olacak proje kapsamında çiftçilerimize eğitimler verilecek, kurulacak olan Tarımsal Kalkınma Kooperatifi veya Ziraat Odası sayesinde yapılacak olan tesislerin tek elden yönetimi sağlanacak ve üretimde toplulaştırma sağlanacaktır. Buna bağlı olarak ihracata uygun çeşitler seçilerek ilçemizin ihracat kapasitesini artırmaya yönelik hamleler yapılacaktır.
Yine proje kapsamında 15 ailemize toplam 3750 adet yumurta tavuğu verilerek tavukçuluk teşvik edilmiş ve bu ailelerimize iş imkânı sağlanmıştır.
Bu projeye KOP idaremiz tarafından 200.000 lira finansal destek sağlanmıştır. Ben buradan tekrar KOP idaremize projelerimize verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyorum.
Topraklarımızın daha verimli hale gelmesi ve çiftçilerimizin bilinçlendirilmesi demek, ilimiz ekonomisinin güçlenmesi ve Çamardı ilçemizin göç veren bir ilçe konumundan çıkıp göç alan bir ilçe olması demektir. Ben inanıyorum ki bunu yalnızca Çamardı ilçemizde değil, tüm Niğde’mizde çok kısa bir sürede başaracağız.
Bu duygularla hepinizi sevgiyle selamlarken projemizin ilçemize ve siz kıymetli çiftçilerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyor; bereket getirmesini diliyorum” dedi.

Program, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından verilen tavuk yetiştiriciliği eğitimlerinde başarılı olan 32 çiftçiye Vali Yılmaz Şimşek ve Protokol Üyelerinin sertifikalarını vermesi ile son buldu. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder