17 Ocak 2018 Çarşamba

DİKKAT! 87 BİN ASANSÖRE KIRMIZI ETİKET VAR!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesine yanıt veren Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, geçen yıl denetlenen 356 bin asansörden 87 binine kırmızı etiket yapıştırıldığını açıkladı. 
TÜRKİYE’DE 477 BİN ASANSÖR VAR
Bakan Faruk Özlü, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in asansörler ve yürüyen merdivenlerle ilgili sözlü soru önergelerine Meclis Genel Kurulu’nda yanıt verdi. Bakan Özlü, Türkiye’de yaklaşık 477 bin asansör bulunduğunu açıkladı.
356 BİN ASANSÖRE PERİYODİK KONTROL 
2017 yılında 356 bin asansörün periyodik kontrol faaliyetlerinin yapıldığını bildiren Bakan Faruk Özlü, bunlardan 87 bin asansöre kırmızı etiket iliştirildiğini belirtti. 
7 MİLYON LİRA İDARİ PARA CEZASI
Asansörlere, asansör montaj firmalarına ve bakım firmalarına yönelik piyasa gözetim ve denetim faaliyetlerini yürüttüklerini de vurgulayan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, “2017’de 7 bin 120 adet asansör ve asansör firması denetlendi. 2 bin 358 adedinde uygunsuzluk bulundu ve 7 milyon Lira idari para cezası kesildi” dedi. 
PGD işini 139 denetim personeli ile yürüttüklerini söyleyen Bakan Özlü, Ayrıca, 31 tane A tipi muayene kuruluşumuzda 847 personel istihdam edilmektedir. Ara eleman yetiştirmek için meslek liselerinde asansör bölümleri açıyoruz -Bursa, İstanbul ve Ankara gibi- ve eğitim alanı asansör olan yeni meslek liseleri kuruyoruz” açıklamasında bulundu.
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Asansör konusunun önemli olduğunu Ancak daha inşaat aşamasında yapım sürecinde denetlenmesi gerekli iken kimi asansörde yıllar sonra denetim sağlandığına dikkat çekerek, “İmalat aşamasındayken montaj yapılırken inceleme sağlanmalı ve oturma izni öyle verilmelidir. Her gün binlerce İnsan asansör kullanmaktadır. 87 bin asansörün kırmızı etiketli olması bu anlamda sorunun ciddiyetini yansıtmaktadır. Ayrıca iş asansörlerinde yaşanan iş kazaları dikkate alındığında insan sağlığı açısından asansörün çok önemsenmesi gereklidir. Asansör denetimlerinin artırılıp eksiklerin giderilmesi sağlanmalı, imalat ve montaj aşamasında konu daha dikkatle takip edilmelidir” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder