12 Ocak 2018 Cuma

BAŞBAKAN NİĞDE’DE AÇIKLAMA YAPSIN

 GÜRER, PATATES ÜRETİCİLERİNİN SORUNLARINI MECLİSE TAŞIDI

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’den hafta sonu Niğde’ye gelecek Başbakan’a çağrı:
“Başbakan Niğde’de patates için teşvik açıklaması yapsın”
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, patates üreticisinin ürününü maliyetini bile satamadığını belirterek, bu hafta sonu Niğde’ye gelecek olan Başbakan Binali Yıldırım’dan patatese ihracat teşviki konusunda açıklama yapmasını beklediklerini söyledi. 
Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda söz alarak patates üreticilerinin sorunlarına dikkat çekti. Niğde ve Nevşehir bölgelerinin patatesin en çok üretildiği bölgelen olduğunu vurgulayan Ömer Fethi Gürer, “Depolardaki patates de ocak, şubat, mart aylarında satışa sunulur” dedi. 
MALİYET; 600 KURUŞ, SATIŞ; 450 KURUŞ
Şu anda bölgeye patates tüccarının gitmediğini anlatan Ömer Fethi Gürer, 550-600 kuruşa mal olan patatesi, üreticilerin 450 kuruşa bile satamadığını ifade etti. 
İhracata teşvik sağlanmaması durumunda üreticinin mağduriyetinin artacağını anlatan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Sayın Başbakan bu hafta sonu Niğde’ye gidiyormuş. Bu konuda, patatesle ilgili dış teşvik konusunda açıklama yapmasını bekliyoruz, öneriyoruz. Çünkü gerçekten çiftçilerimiz mağdur durumdadır” diye konuştu.
MALİYET ARTTI, GELİR AZALDI
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, girdi fiyatlarının arttığını, üreticinin gelirinin azaldığını da belirterek, patates üreticilerinin desteklenmesini talep ettiklerini de sözlerine ekledi. 
NİĞDE 2017’DE 892 BİN 297 TON PATATES ÜRETİLDİ 
Ömer Fethi Gürer; “Bilindiği gibi Niğde patates üretiminde yüzde 14’lük pay ile Türkiye genelinde birinci sırada yer alıyor. Resmi kayıtlara göre 2017 yılında 237 bin 851 dekar alanda 892 bin 297 ton patates üretimi gerçekleştirildi. Kayıt dışı ile bu rakam bir milyon tonu geçiyor. Nevşehir ve Niğde patates üretim merkezi. Bölgeye mutlaka patates işleme entegre tesisi de yapılmalıdır “dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder