27 Ocak 2018 Cumartesi

GÜRER, "HER KÖYE VETERİNER HEKİM"

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına yönelttiği soru önergeleri ile veteriner hekimlerin istihdam sorununu TBMM gündemine taşıdı. Gürer her köyde veteriner hekim ve ziraat mühendisi olması tarım ve hayvancılığın gelişmesi ile sorunların aşılmasını sağlayacaktır” dedi.
Niğde Milletvekili ve Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, dört ayrı soru önergesiyse veteriner hekimlerin sorununa dikkat çekti. Bakan Ahmet Eşref Fakıbaba tarafından yanıtlanması istemiyle yönelttiği soru önergesinde bakanlığa kayıtlı veteriner hekim sayısını soran Ömer Fethi Gürer, veteriner hekim olmayan il ve ilçe müdürlüğünün olup olmadığı, bu yıl içinde veteriner hekim alımı yapılıp yapılmayacağını ve bir veteriner hekimin günlük ortalama tedavi edebildiği hayvan sayısının açıklanmasını istedi. 
MESLEĞİNİ YAPAMAYAN VETERİNER HEKİMLER
CHP  Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, veteriner hekimlerini istihdamıyla ilgili bakanlığa yönelttiği bir başka soru önergesinde ise özel ve kamu alanlarında hayvancılıkla alanında açılacak yeni işletmeler için veteriner hekim istihdam edilip edilmeyeceğini sordu. Ömer Fethi Gürer, mezun olduktan sonra mesleğini yapamayan ve ya yapmayan veteriner hekim sayısının açıklanmasını da istedi. 
Bir başka soru önergesinde veteriner hekimlikte uzmanlık uygulamasının başlayıp başlamadığını soran Ömer Fethi Gürer, bu konudaki hangi aşamada olduğuyla ilgili açıklama yapılmasını istedi. 
VETERİNER HEKİMLİK HİZMETLERİ İÇİN ÇALIŞMALARA İHTİYAÇ VAR
Avrupa Birliği İlerleme Raporunda “Veteriner Hekimlik Hizmetlerinin uyumlaştırılması için kayda değer çalışmaya ihtiyaç vardır” ibaresi bulunduğunu hatırlatan Ömer Fethi Gürer, bu konudaki çalışmaların hangi aşamada olduğunu sordu. 
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bir diğer soru önergesinde ise, “2018 yılında veteriner ve tarım müdürlüğünde ilgili branşlarda kaç mühendis alınacaktır? Maliye Bakanlığı’na personel alımı isteğiniz var mıdır? Var ise ne kadar personel için istekte bulundunuz?” şeklindeki soruların yanıtlanmasını istedi. 
ET SORUNU İÇİN BUZAĞI ÖLÜMLERİ ÖNLENMELİ
Ömer Fethi  Gürer, Ayrıca  besicileri mağdur eden buzağı ölümlerini TBMM gündemine taşıdı
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bir türlü önlenemeyen buzağı ölümlerini, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına yönelttiği soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı.  Ömer Fethi Gürer, önlenmesi halinde Türkiye’de et sorununu bitireceği tahmin edilen buzağı ölümleri için Ciddi takip ve çözüm sağlanmasını istedi.
CHP Niğde Milletvekili ve Tarım Orman ve Köy İşleri Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, Bakan Fakıbaba tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde sağlın hastalıkları nedeniyle geçtiğimiz yıllarda 400 bin civarında buzağı kaybının olduğunu hatırlattı. 
Türkiye’nin kırmızı et açığını kapatmak için ithalata yöneldiğini belirten CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, buzağılardaki salgın hastalığın önlenmesi halinde ülkemizde maddi kayıplar ve bu yolla oluşan cari açığın da kapatılacağını vurguladı. 
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, önergesinde “Salgın hastalıkları önlemek için çalışmalar yapılmakta mıdır? Yapılması planlanan çalışmalar var ise personel sayısı yeterli midir? Bütçeden ayrılan pay yeterli midir?” şeklindeki soruların yanıtlanmasını istedi. 
Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yaptığı açıklamada besicilerin en önemli sorununun buzağı ölümleri olduğuna dikkat çekerek,  “Ülkemizde %15’e u ulaşan buzağı  ölümleri önlenemiyor. Buzağı ölümü aynı zamanda besicinin buzağı başına verilen teşvikten de mahrum kalınmasına neden oluyor. Besiciler mağdur. Keza TİGEM gibi KİT’lerde de sorun var. Konu çok yönlü incelenmeli. Bu sorunun çözüme kavuşturulabilmesi halinde Türkiye’de et sorunu da sonlandırılmış olacaktır” dedi.

​ 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder