22 Ocak 2018 Pazartesi

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer,
 Toplumun Farklı Kesimleriyle Görüşüp Sorun ve Taleplerini Dinledi

Gürer, bir dokundu bin ah işitti

CHP Niğde Milletvekili ve Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, hafta sonu gerçekleştirdiği Niğde ziyaretinde toplumun farklı kesimleriyle bir araya gelerek vatandaşların sorun ve taleplerini dinledi.  
İl merkezinde karla mücadele eden işçilere kolaylık dileyen Ömer Fethi Gürer, ziyaret ettiği esnaf ve vatandaşlara adeta bir dokunup bin ah işitti. 
Niğde ziyaretiyle ilgili değerlendirme yapan Ömer Fethi Gürer, “Çiftçi, esnaf, sanayici, işçi, işsiz, genç, yaşlı, emekli hep dertli. Hükümet yandaşları hariç toplumun her kesini mağdur” dedi. 
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “ memleketimde hemşerilerimle sürekli görüşüyorum, onların sorunlarını bizzat kendilerinden dinliyorum. Tarım ve hayvancılıkla uğraşan kesim, son yıllarda ciddi manada büyük sorunlar yaşıyor. Çiftçi ürününü değerinde satamıyor. Yoksulluk sınırının 5 bin 238 lira olarak hesaplandığı ülkemizde, 1603 lira ile açlık sınırının bile altında olan asgari ücretle geçinmek zorunda kalan işçinin, emekçinin sorunları zaten katlanarak büyüyor” diye konuştu. 
Emeklilerin geçim sıkıntısı yaşadığına dikkat çeken Ömer Fethi Gürer, muayene ücreti, ilaç katkı payı ve ilave ücret adı altında yapılan kesintilerin emeklileri mağdur ettiğini ifade ederek, “Emekliler için bir başka sorun da intibak yasasıyla 2000 yılından sonra emekli olanların yaşadığı mağduriyettir. İntibak Yasası kapsamında 2000 yılından önce emekli olanlarla, aynı şartlar altında bu tarihten sonra emekli olanların maaşları arasında  fark var. Bu konuda mağduriyet yaşayan emeklilerin taleplerini hükümet sürekli görmezden geliyor. Emeklilikte yaşa takılanlar için yeni bir düzenleme isteniyor ama hükümet bu düzenlemeye de sıcak bakmıyor ” şeklinde konuştu. 
İşsizliğin her geçen yıl büyüyen önemli bir sorun olduğuna dikkat çeken CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 1 milyondan fazla üniversite mezunu gencin işsiz olmasının yarattığı ekonomik ve sosyal sorunun bu hükümet tarafından çözülmesinin mümkün görünmediğini vurguladı. 
Kamu kurumlarındaki kadro beklentisi içinde olan taşeron işçilerle de görüştüğünü anlatan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Hükümet KHK ile taşeron işçilerin kadroya geçiş süreci konusunda bir düzenleme yaptı. Ancak yeni uygulama, var olan taşeron işçi sorununu katladı. Bazı kurumlarda taşeron olarak çalışanlar kadroya alınırken, Karayolları ve Şeker Fabrikaları gibi kurumlarda çalışanların kadro umudu boşa çaktı. Onlar da taşeron sistemin tamamen sonlandırılmasını ve kendilerine de kadro verilmesini istiyor” dedi. 
Vatandaşın alım gücünün düşmesi nedeniyle, esnafın da sıkıntı içinde olduğunu vurgulayan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Nereye gitsem, kiminle görüşsem, toplumun her kesimi dert yanıyor. İşçinin, esnafın, işsizin, emekçinin, emeklinin, öğrencinin, memurun, çiftçinin sorunlarını her platforma gündeme getirmeye devam edeceğiz” diye konuştu. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder