19 Ocak 2018 Cuma

Bakan Arslan: “Niğde-Ankara otoyolu 3 yıldan önce bitirilecek”
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, otoyol projesinin temeli Adana-Niğde-Ankara olarak Cumhurbaşkanı  Süleyman Demirel zamanında atılmıştı. 
16 yıldır yapılması gerekirdi. Bakan açıklamasının sonuca ermesini diliyorum. Yüksek Hızlı Trenden, Hava alanından mahrum bırakan Niğde’de, AKP Hükümeti sürekli gündemde tuttuğu yolu bari yapsın”dedi.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in Niğde-Ankara otoyol projesiyle ilgili sözlü sorularına yanıt verdi. Bakan Arslan, sözleşmede projenin 3 yıl içinde tamamlanacağı belirtilmesine rağmen çok daha önce bitirmeyi hedeflediklerini ifade etti. 
AĞUSTOS’TA BAŞLADI, 3 YILDAN ÖNCE BİTİRİLECEK
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in sorularına Meclis kürsüsünden yanıt veren Bakan Arlan, “Niğde-Ankara Otoyolu’nun ihalesi 14 Nisan 2017 tarihinde yapılmış, sözleşmesi imzalanmış, Ağustos ayı itibarıyla da yolun yapımına başlanmıştır. Sözleşmesine göre bitim süresi üç yıl olmakla birlikte, çok daha önce bitirilmesi hedeflenmektedir” dedi. 
BAĞLANTI YOLLARINDA KAMULAŞTIRMA YAPILDI
Ömer Fethi Gürer’in, Niğde-Ankara Otoyolu için yapılan kamulaştırmaların bedellerinin ödenmemesine ilişkin sözlü sorusunu da yanıtlayan Bakan Ahmet Arslan, “Niğde-Pozantı otoyolunun bağlantı yollarının güzergâhı içerisinde kalan Niğde ili Pınarcık köyüne ait taşınmazlar toplulaştırma kapsamında değerlendirilmiş olup söz konusu mevkide Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından kamulaştırma yapılmamıştır” diye konuştu. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder