25 Ocak 2018 Perşembe

ORTA ANADOLU KALKINIRSA, ÜLKE DENGESİNİ BULUR


CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, CHP Aksaray İl Başkanlığını ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, Orta Anadolu illerini kapsayacak desteklemelerin artırılması gerektiğini belirterek, “Bu iller kalkınırsa ülkemiz dengesini bulur” dedi.
CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, partisinin Aksaray İl Başkanlığını ziyaret ederek, il başkanlığına seçilen Ramazan Koçak ve merkez ile başkanlığına seçilen Nazife Küçük’ü tebrik ederek başarı diledi. Ziyarete Taşpınar Belediye Başkanı Cihan Yüksel, Yeliştepe Belediye Başkanı Tahsin Çelik, Saratlı Belediye Başkanı Nedim Uğuz ile il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri de eşlik etti.
Ömer Fethi Gürer, ziyaret sırasında yaptığı açıklamada Türkiye’de Orta Anadolu illerinin gelişmesi için her türlü desteklemenin eksiksiz olarak bu illere yapılması gerektiğini belirterek, Orta Anadolu illerinin gelişmesi halinde, ülkenin dengesinin de yerini bulacağına işaret etti.
AKP hükümetinin Türkiye’yi sorunlu bir sürece taşıdığına vurgu yapan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer,” işçi, işsiz, genç, yaşlı, kadın, çiftçi, esnaf ve sanayi bu sorunların yarattığı olumsuzluklarla mücadele edemez hale gelmiştir. Yokluk ve yoksulluk, insanların kendini yakacak kadar çaresizlik üretmiştir” dedi.
Türkiye’nin ithalat ülkesi haline geldiğine de dikkat çeken Ömer Fethi Gürer, tarıma dayalı ürünlerin yanı sıra hayvan ve samanın bile yurtdışından ithal edildiğini ifade ederek, bölgemizde yağışın az olması nedeniyle kuraklığında kapıda olduğunu vurguladı.
1603 lira olarak belirlenen asgari ücretin yoksulluk ve açlık sınırının altında kaldığını belirten CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, OHAL kapsamında Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile çıkarılan taşeron işçilere kadro uygulamasının ise beklentilerin çok altında gerçekleştiğini ve tüm taşeron işçileri kapsayacak bir düzenleme yapılmadığını anlattı.
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Aksaray il Başkanlığını ziyareti sırasında, KHK ile Türkiye Şeker Kurumu’nun kapatılmasının yaratacağı olumsuzluklara da değinde. Ömer Fethi Gürer, şeker pancarının Niğde kadar Aksaray için de önemli bir ürün olduğunu ifade ederek, bu durumun nişasta bazlı şeker ve yoğun tatlandırıcıların yolunu açabileceğini, böylece şeker fabrikalarının geleceğinin de risk altına gireceğini söyledi.
CHP Aksaray İl Başkanı Ramazan Koçak ise CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ve beraberindeki heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “2019 yılında yapılacak seçimlere yoğun bir tempoyla çalışacağız ve partimizden daha çok belediye başkanı ve milletvekilinin seçilmesini sağlayacağız” dedi.
​ 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder