12 Ocak 2018 Cuma

YENİ KİMLİK KARTLARI İLE İLGİLİ ASILSIZ HABERLERE İNANMAYIN
NİĞDE İL NÜFUS VE VATANDAŞLIK MÜDÜRÜ AYDOĞAN TULGAR "YENİ KİMLİK KARTLARI İLE İLGİLİ ASILSIZ HABERLER" ÜZERİNE BASIN AÇIKLAMASI YAPTI.
"Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartına ilişkin yasıl düzenleme 27.01.2016 tarihinde yürürlüğe girmiş olup, 02.01.2017  tarihi itibariyle ülke genelinde Kimlik Kartı başvuruları alınmaya başlamıştır.
Son zamanlarda basın yayın organları ile sosyal medyadan yayınlanan Kimlik Kartlarının dağıtımının yıl sonu itibariyle son bulacağı, kimlik kartı bedelinin fahiş oranda artacağı gibi asılsız haberler ve söylemlerle Nüfus Müdürlüklerinde yaşanan yoğunluklar izdihama neden  olmaktadır.
        Kimlik  Kartları bedellerinin  2018  yılı itibariyle "Değerli Kağıtlar" değerleme oranlarıyla güncelleneceği ve bu oranın asılsız haberlerde iddia edildiği gibi yüksek olmayacağı, mevcut  nüfus  cüzdanlarının  geçerliliğini  yitirdiğine  dair  herhangi  bir  son  tarih ve  yasal  düzenlememizin bulunmadığı, nüfus cüzdanlarının halen geçerli olduğu, vatandaşların bu konuda  daha  sağduyulu  davranmaları ve asılsız haberlere  itibar  edilmemesi , Kamuoyuna saygı ile duyurulur"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder